Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çok tuhaf, sanki derbiyle alakası olmayan bir maç oldu. İki takım da oynadıkları futbolla, taraftarlarına sahaya kazanmak için çıkmış bir havada olduklarını hissettirmediler. Karşılaşmada iki taraf için de kırılma noktaları oldu. Galatasaray, Santos’un yapmış olduğu hatadan dolayı kazanmış olduğu gol sayısını, pozisyonlar bulmasına rağmen 2’ye taşıyamadı. Fenerbahçe’nin ise belki bu sezonun en kötü oyunlarından birini oynamasına rağmen, bu galibiyetini belki de şampiyonluğun sinyali olarak gösterebiliriz.

        Hagi ve Aykut oyuna başlarken seçtikleri 11’lerde sıfır hata yaptılar. Fenerbahçe’nin karşılaşmaya başlarken, Emre ve Dia’nın yokluğunda bu tertiple sahaya çıkması çok doğruydu. Hagi de sezon başından beri bence en doğru ilk 11’ini sahaya çıkardı.

        Ancak Hagi’nin takımı galip giderken yaptığı oyuncu değişikilikleri belki de maçın kaybedilmesine neden oldu. Herkes tarafından görüldüki kaos ortamında Galatasaray, ikinci golü bulsa farka gidecek bir yapı içerisindeydi. Fenerbahçe mağlupken rakibinin bu arzulu oyununa karşılık veremedi. Ama ikinci yarıda Semih değişikli, ardından Stoch’un oyunu girmesi ve Hagi’nin anlamsız değişiklikleri maçın SarıLacvertliler’e dönmesine neden oldu. Gerçekten de Galatasaray açısından hazmetmesi çok zor bir derbiydi. Herşey Sarı-Kırmızılılar’ın lehine giderken, Fenerbahçe’nin lehine dönmesi, aslında son yıllarda benim de futbol oynarken yaşadığım klasik bir derbinin ötesine geçemedi. F.Bahçe takımında vasat oyuncular olmasına karşın, Galatasaray takımının da oyuncularının sezon başından beri performanslalarının üzerlerine koymasına rağmen SarıLacivertliler, maçı kazandı.

        Bu maça genel olarak bakacak olursak hedefi olmayan bir takımla hedefi olan bir ekip arasında geçer bir karşılaşma oldu. Onun dışında bence F.Bahçe şampiyonluk yolunda büyük bir ivme kazanarak Trabzon’un önüne geçti.

        Galatasaray için söyleyeceğim son şey şu; Ne başkan ne gelen giden yönetici artık Galatasaray için çok da önemli değil. Önemli olan artık mevcut başkan ve yöneticilerin bu takımı yönetemeyeceğini anlayıp bırakması. Galatasaray’ın yeni bir yönetime ve yeni futbolculara yani kan değişikliğine acilen ihtiyacı var.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar