Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti’nin kurulduğu günden beri en etkin isimlerinden biri olan Başbakan Binali Yıldırım, ikinci kez İzmir’den milletvekili olacak. Bu kesin.. Çünkü listenin ilk sırasında..

        İzmir listesinde de Binali Bey’in etkisi oldukça fazla.. Listenin yüzde 90’ı onun isteği doğrultusunda hazırlandı. Mesela Atila Kaya, Necip Nasır, Yaşar Kırkpınar, Cemal Bekle, Bilal Doğan, Temel Yıldırım gibi isimler özenle seçildi.

        1. Bölge’de hemen kendinin altına ikinci sıraya, partinin çalışkan ismi mevcut milletvekili Atila Kaya’yı yerleştiren Başbakan, liyakat esasını öne çıkardı.

        İzmir Ticaret Odası’na Mahmut Özgener’in seçilmesinde büyük emeği olan Necip Nasır da hem iş dünyası, hem de güneydoğunun temsilcisi olarak listeye girdi.

        Bilindiği gibi İzmir’de en çok Mardinliler yaşıyor. Bu nedenle de petrol şirketi sahibi Süleyman Bölünmez’in kızı Ceyda Bölünmez Çankırı, milletvekili seçildiği Mardin yerine bu kez İzmir’den aday yapıldı.

        Sürpriz isim eski futbolcu Alpay Özalan... Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel isteğiyle İzmir’den listeye girdi. Babası Karşıyaka’da yaşayan ve balkan göçmenleri arasında çok sevilen Özalan, bu kesimin oylarını AK Parti’ye çekmeye çalışacak.

        Cemal Bekle, CHP’nin Roman milletvekili Özcan Purçu’nun karşısına rakip yapıldı.

        Yaşar Kırkpınar da, yine İzmir’de çoğunlukta olan Erzurumlular’ın İzmir’deki temsilcilerinden biri..

        ************

        İstanbul’a değil Meclis’e başkan

        Şimdi gelelim Başbakan Binali Yıldırım’ın İzmir adaylığına.. Eğer gelecek yıl yapılacak yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olma planı bulunsaydı, İzmir’den listeye girmezdi.

        “Acaba Binali Bey tekrar İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı mı olacak anlamına geliyor bu durum” diye düşünürken kulağımı AK Parti’den birileri fısıldadı:

        “Başbakanımızın isteği Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı olmak..”

        İzmir milletvekili olarak Başbakanlık yapan Celal Bayar, Şükrü Saraçoğlu ve Erdal İnönü’nün ardından 4. isim olan Binali Yıldırım, İzmir’den seçilip TBMM başkanı olan ikinci isim olma yolunda.. (Ödemişli Başbakan Şükrü Saraçoğlu da meclis başkanlığı yapmıştı).

        Son söz: Yeni Cumhurbaşkanlığı Sistemi gereği ‘Son Başbakan’ unvanı alacak Yıldırım, yeni sistemin de ilk Meclis Başkanı olarak tarihe geçebilir.

        ************

        NE GÜZEL SÖYLEMİŞ

        Kaptanın ustalığı deniz durgunken anlaşılmaz.

        (LÜKUANOS)

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar