Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        14 Nisan’da sandık başına giden Ayvalık Ticaret Odası üyeleri 21 üyeli meclisi ve meslek komitelerini belirledi.

        Komite seçimlerinde iki liste yarıştı. İlki Ayvalık Ticaret Odası’nın (ATO) kurucularından Ziya Şensal’ın oğlu Aydın Şensal, diğeri Ali Gür’ün listesi..

        Ayvalık Belediye Başkanı CHP’li Rahmi Gençer’in kız kardeşinin oğlu olan Şensal, rakibi Ali Gür komitesinden seçilemeyince ve 21 meclis üyeliğinden 11’ini kazanınca hemen liste yaptı.

        Bu arada şunu da belirteyim... Kentin ileri gelen ailelerinden Kantarcılar, iddiaya göre listelere alınmak istemeyince ne komitelere girdi, ne de meclise. Ailenin büyükleri bu durumdan; yıllarca yol arkadaşlığı yaptıkları, ATO’nun eski Başkanı olan şu anki Belediye Başkanı Gençer’i sorumlu tuttu.. İçten içe bu işe kızdı...

        Biz yine dönelim seçime...

        Bütün gazeteler, ajanslar Ayvalık’taki komite seçimi sonrası başkanlığa Aydın Şensal’ın seçildiğine dair haberler yaptı.. Şensal yönetim kurulu listesini bile açıkladı, hatta “Bizi yönetime layık gören üyelere teşekkür ederim” diye konuşma yaptı. Ama sonuç hiç de beklendiği gibi olmadı..

        “SÖZ VERDİ, TUTMADI”

        Bu arada iddiaya göre Şensal, meclis üyelerinden Mustafa Büyükçıvgın’a meclis başkanı olması için destek vereceğini söyledi. Yine öğrendiğim bilgilere göre, Şensal’ın babası ve bir işadamı da bu duruma şahit oldu.

        Ancak sonra vazgeçti. Bunun üzerine Büyükçıvgın karşı liste çıkardı. 22 Nisan Cumartesi günü yapılan seçimlerde 21 oyun 11’ini alarak başkan seçildi. Yönetime de Ali Uçar, Osman Özdoğan, Ahmet Ürgüplü, Mehmet Babayiğit, Ali Pehlivan ve İbrahim Ulaş girdi.

        Yeni başkanı arayıp yaşananları sordum. Şunları anlattı:

        “Ben ilk başta adaylığı düşünmüyordum. Hedefim meclis başkanlığıydı. Bana verilen söz tutulmayınca Aydın beye gidip rakip olacağımı açıkladım. Bu kararımdan bir gün sonra bana geldiler. Meclis başkanı, TOBB delegesi, ATO şirketi müdürü olmamı vaad ederek adaylıktan çekilmemi istediler. Ama ben bir kez karar verdim. Bir oy alsam bile aday olacağımı söyledim.”

        İşte durum bu.. Seçimler öncesi yaşananlar bu kadar değil ama fazla dedikoduya da gerek yok. Bakalım bundan sonrası neler getirecek.

        ************

        Ne güzel söylemiş

        Hayata tepeden bakarsan insanların sadece tepesini görürsün.

        (ŞEMS-İ TEBRİZİ)

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar