Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Gazete ve televizyonlardan takip etmişsinizdir. AK Parti Aydın İl Başkanlığı’nın 7 Nisan’daki kongresi öncesi işadamı Aydın Arabacı, adaylığını kefenli basın toplantısıyla açıklamıştı.

        Arabacı şu açıklamayı yapmıştı:

        Kefenimi yanımda getirdiğime bakmayın zaten bu yola girerken giydim sayılır. Bizi hiç kimse bu yoldan geri çeviremez.”

        Partisinin tavan ve tabanından gelen talep üzerine başkanlık için aday olduğunu söyleyen Aydın Arabacı, “Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Aydın’daki yükünü hafifletmek için adayız. Herkese ulaşarak vatandaşlarımızın yüreklerine dokunacağız. Tehditlere asla boyun eğmeyeceğiz. Kapalı kapılar ardında pazarlık yapmayacağız” demişti.

        Eşinden ve çocuklarından helallik aldığını dile getiren Arabacı, yanında getirdiği kefen bezini de vücuduna sarıp, “Kefenimi yanımda getirdiğime bakmayın, zaten bu yola girerken giydim sayılır. Bizi hiç kimse bu yoldan geri çeviremez. Baskılara, tekliflere boyun eğmeyeceğiz. Biz koltuk için gelmedik. Bizim çok şükür her yerde oturacak bir koltuğumuz var. Ticarette hatalar yaptık, ders aldık. Ben ticarete, pazarda maydanoz satarak başladım” diye konuşmuştu.

        BÜYÜK KONUŞMAMALI

        Bence bu şekilde davranmakla hata etmişti... Kefen giymek, “ölümü göze aldım” demektir. Kime karşı ölümü göze alıyorsun... Bunu anlayamamış ve eleştirmiştim.

        AK Parti Aydın il yönetimi de aynı düşüncede olacak ki, Aydın Arabacı’yı ihraç istemiyle tedbirli olarak İl Disiplin Kurulu’na sevk etti. Arabacı, partinin hiçbir organına aday olamayacağı gibi, parti ile ilgili hiçbir hakkını da kullanamayacak. Dün ajanslara düşen haberlere göre, İl Disiplin Kurulu’nun gelecek günlerde toplanarak Arabacı ile ilgili kararını açıklaması bekleniyor.

        AK Parti İl Başkanı Ömer Özmen şu açıklamayı yaptı: “Partimizin kurumsal kimliğine zarar verdiğini düşünüyoruz. Yetkililerimizle görüşerek böyle bir karar aldık. Gereğini yapacağız. Tedbir talebiyle disipline sevk ettiğimiz için hiçbir yetki kullanamaz.”

        Bakalım Arabacı ne yapacak, merakla bekliyorum. Bence sesini çıkarmasın.. Çünkü şimdi kavga, kefen giyme devri değil.. Zaten gerginlikler, kamplaşmalar toplumun dengesini yeterince bozdu..

        ************

        Ne güzel söylemiş

        Kişi kim olduğunu bilmek isterse, kimleri sevdiğine baksın.

        (MEVLANA)

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar