Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        548 üyeli Ayvalık Ticaret Odası yeni yönetimini seçti ama tartışmalar bitmedi..

        İki hafta önceki yazımda yeni seçilen ATO Başkanı Mustafa Büyükçıvgın’ın sözlerine yer vermiştim. Şimdi de kendilerine cevap hakkı doğan Ayvalık Ticaret Odası eski Başkanı İbrahim Kantarcı ve Büyükçıvgın’ın rakibi Aydın Şensal’a köşemi açıyorum.

        Önce Kantarcı...

        Ben Ayvalık Ticaret Odası Başkanı olarak listemi yapıp seçime girebilirdim. Ailem ve arkadaşlarımla konuşup bu dönem seçime katılmama kararı aldım.

        Bu kararda hiçbir kurumun kişinin etkisi olmadı.”

        Başka listelerden seçime girme gibi bir düşüncesi de olmadığını dile getiren Kantarcı, “Ben aday olmayınca 21 kişilik Ayvalık Ticaret Odası Meclisi’nden 14 üyemiz de seçime girmedi.

        Bu bilgiler bile bütün sorulara cevap niteliğindedir” dedi.

        Ayvalık Ticaret Odası seçimlerine ‘başkan adayı’ olarak beyaz liste ile giren Şensal ise şunları söyledi:

        Listem seçimi kazandı. Bizim listeden seçime katılan Mustafa Büyükçıvgın, meclis üyeliğine hak kazandı. Kendisi ekiple çekilen fotoğraflarda vardı, adının yazılı olduğu liste bütün basın yayın organlarında haber oldu. Ama Büyükçıvgın bir süre sonra ekibini, yani bizi bıraktı.”

        GERGİNLİK SÜRER

        Karşı sarı listenin adayı olarak seçime giren Mustafa Büyükçıvgın’ın bu şekilde ATO Başkanı seçilmesinin iş dünyasını rahatsız ettiğini belirten Şensal, gönderdiği açıklamada şunlara yer verdi: “21 kişilik meclisin 11’ini 268 oya karşılık 280 oyla kazandık. Hiçbir pazarlığın, yanlışın içerisinde yer almadık. Amacımız makam, mevki, koltuk değil. Sevdamız Ayvalık’ın gelişip kalkınması, marka kent olmasıdır.”

        Hiçbir zaman ilkelerinden taviz vermediğini belirten Şensal, “Etik olmayan taleplerin hiçbirisine, kaybedeceğimizi bile bile onay vermedik. Kimseye makam, mevki sözü vermedim. Mecliste kadın sayısını artırmak ve bir kadın arkadaşımızı meclis başkanı yapmak istedim. Ben ve ekibimi, oluşturduğumuz listeyi basamak olarak kullanarak, etik değerleri yok sayan, bu sayede başkan seçilen kişilerle mücadelemiz her platformda sürecektir. Ayvalık Ticaret Odası bu davranışları hak etmiyor” dedi.

        Bu açıklamalara bakılırsa Ayvalık’ta sular durulmayacak gibi..

        ************

        Ne güzel söylemiş

        Anne girdin düşüme, yorganın olsun duam, mezarında üşüme.

        (Fatma AYDOĞDU)

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar