Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Mazda’nın küçük SUV sınıfındaki yeni oyuncusu CX3, 1.5 litrelik dizel motoruyla ve 75 bin 800 TL’den başlayan fiyatıyla Türkiye’de satışa sunuldu. B SUV segmentinin yeni oyuncusu zengin standart donanımı ve şık iç mekânıyla öne çıkıyor

Avrupa küçük SUV pazarının büyüklüğü çok değil, iki yıl önce 401 bin adetken, geçen yıl yüzde 56’lık bir büyümeyle 625 bin adede ulaştı. Tahminler 2017 yılında satılacak olan küçük SUV miktarının 810 bin adede ulaşacağını söylüyor.

Pazar beklentileri bu seviyede olunca, Mazda’nın rakiplerine göre pazara girmekte gecikmiş gibi görünen yeni küçük SUV’u CX3’ün de şansının hiç de az olmadığı kendiliğinden ortaya çıkıyor.

Yeni CX3 aslında bu pazarda alışılagelmiş, bir ‘iri küçük kardeş’ operasyonu. Tıpkı Renault Clio’dan üretilmiş Captur gibi yeni CX3 de Mazda 2 platformu üzerine geliştirilmiş bir otomobil.

4 metre 28 santimetrelik boyu, 1 metre 72 santimetrelik genişliğiyle sınıfın ölçüleri içinde yerini alıyor. Ancak Mazda 2’nin platformu üstüne oturduğu ve B segmentinde olduğu düşünülürse, çok da büyük bir iç hacim sunmadığını da burada belirtmek gerekiyor.

Mazda CX-3’ün global üretim hacminin 150 bin adet olup, bunun 38 bin kadarının Avrupa’da satışa sunulacağını belirtilen Mazda Türkiye Genel Müdürü Nurkan Yurdakul Türkiye’deki satış hedeflerinin ise 2015 yılının sonuna kadar 700 adet olduğunu belirtti. Yurdakul bir tam takvim yılında ise satış rakamının 1000 adet civarında gerçekleşeceğini dile getirdi.

GÖSTERİŞLİ İÇ MEKÂN

Mazda CX3’ün iç mekânı, Avrupalı tüketicinin zevki gözetilerek tasarlanmış. 7 inçlik bilgi ekranı ve navigasyon sistemi aracın öne çıkan özelliklerinden. Pek çok sürüş asistanı da standart olarak sunulmuş.

75 bin 800 TL’den başlayan fiyatlarla satışa sunuldu

Yeni CX3’ün hiç şüphesiz en iddialı yönü motor ve şanzıman kombinasyonu. 105 beygirlik 1.5 litre hacimli SKY-D dizel motor isteğe bağlı olarak düz ve otomatik vites seçenekleriyle alınabilecek. Yeni araç aynı zamanda 4x2 ve 4x4 seçenekleriyle de sunulacak. Platformunu küçük kardeşi 2’den alan CX3 dört tekerlekten çekiş sistemini, arka aksını ve otomatik şanzımanını ise küçük bazı değişikliklerle büyük ağabeyi CX5’ten almış.

Türkiye’de ağırlık olarak 1.5 litrelik dizel versiyonu satılacaksa da, yeni CX3’ün 120 ve 150 beygir güç üreten yine Skyactive motorlu olan 2.0 litrelik benzinli motorlarını da hatırlatmakta fayda var.

Kodo tasarımlı CX3’ün dün vitesli 4X2 versiyonu Türkiye’de lansmana özel olarak 75 bin 800 TL’den başlayan fiyatlarla satılmaya başlanacak. Dört tekerlekten çekişli, otomatik vitesli versiyonun başlangıç fiyatı ise 83 bin 500 TL olacak.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar