Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Stil Resmi İlanlar

Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği (International Air Transport Association – IATA), İstanbul’da Pegasus Havayolları sponsorluğunda gerçekleştireceği 79’ncu Yıllık Genel Kurul (AGM) ve Dünya Hava Taşımacılığı Zirvesi için davetler göndermeye başladı. Davete ilk cevap verenlerden birisi de ben oldum. 5-6 Haziran’da yapılacak IATA toplantısı, daha sakin, eğlence ve sanatçı katılımı olmadan gerçekleşecek.

IATA Genel Kurulu’nun İstanbul’a getirilmesinde bir kişinin, Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Nane’nin büyük katkısı var. Geçen yıl IATA Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen ilk Türk olan Mehmet T. Nane, bu sene İstanbul’un ve Türkiye’nin tanıtımına önemli katkılar sağlayacak bir organizasyon planlıyordu. Fakat asrın felaketi bunun önüne geçti. Deprem olduğunda Türkiye’nin bu toplantıyı yapıp yapamayacağı da gündeme gelmişti. Neticede hiçbir aksaklık, eksiklik olmadan toplantı yapılacak.

IATA toplantısının daha sakin ve eğlencesiz organize edileceğini IATA Başkanı Mehmet Nane’den öğrendim. IATA, dünyadaki havayollarının yüzde 80’ninden fazlasını temsil ediyor. İstanbul’da 2 gün sürecek IATA Genel Kurulu’na da dünyadaki havayollarının yönetim kurulu başkanları, ceo’ları, genel müdürleri ve üst düzey yöneticileri olmak üzere 1500’den fazla isim katılacak.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar