Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Malum olduğu üzere kısa süre önce Çanakkale Köprüsü hizmete açıldı. G. Kore Başbakanı da açılış törenine katıldı. Çanakkale Köprüsü’nün teknik ve mühendislik tarafı bu alanda tecrübeli olan ve yeterlilikleri bulunan G. Koreli şirketler DL E&C ve SK ecoplant tarafından, yüzde 10 yabancı personelle gerçekleştirildi. Limak ve Yapı Merkezi ile de köprü zamanından önce bitirildi.

Fakat ne hikmetse en önemli görevi üstlenen Koreli şirketlerin adı Çanakkale Köprüsü ile birlikte pek anılmadı, anılmak istenmedi. Ben bir iki defa gündeme getirdim o kadar. Bu durum Kore Cumhuriyeti Büyükelçiliği Kültür ve Tanıtım Müsteşarı ve Türkiye’deki Kore Kültür Merkezi Müdürü Park Kee Houng’un da dikkatini çekmiş. Bu sebeple bana bir mesaj göndermiş.

“Çanakkale Köprüsü ile ilgili yazınızı gördüm. Öncelikle teşekkür etmek istiyorum. Muhtemelen Türkiye'de Çanakkale Köprüsü ile ilgili Koreli firmalar hakkında köşe yazısı yazan ilk kişisiniz. Bu projenin Kore ve Türkiye ortaklığında başarılı bir şekilde inşa edilen bir altyapı projesi olduğunu düşünüyorum.

Türkler ve Goguryeo arasındaki ilk karşılaşma 6. yüzyılda gerçekleşti. Bundan sonra Kore Savaşı sırasında Türkiye'den birçok genç Kore’ye geldi ve Kore’nin liberal demokrasisini savunmak için kan döktü. Koreliler bunu gerçekten takdir ediyor ve kan kardeş ülke olduğunu düşünüyor. Bu sefer de Çanakkale Köprüsü'nün iki ülke arasında siyaset, spor ve kültürün ötesinde ekonomik alanda iş birliğini daha da güçlendirmenin güzel bir örneği olduğunu düşünüyorum.”

Mesajın köprüyle ilgili bölümlerini aktardım. Evet ülkemize önemli bir eser kazandırıldı, ama kimlerle, nasıl kazandırıldığının bilinmesinin ne zararı olabilir?

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar