Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Kovid-19 vaka sayılarındaki hızlı yükseliş, bazı ülkelerin Türkiye’ye yönelik uçuşlarını askıya almaları sebebiyle yaşanan sorunları turizmciler bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a iletecekler. Turizm ve hizmet sektörlerinin bir numaralı isteği ise Kovid-19 salgını bitinceye kadar Kısa Çalışma Ödeneğinin (KÇÖ) devam ettirilmesi.

Turizm Haftası sebebiyle Türkiye Turizm Tanıtım ve Geliştirme Ajansı (TGA) üyeleri ile birlikte hizmet ve turizm sektörlerinden bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerini de Beştepe’ye davet eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sektörlerin yaşadığı sorunları muhataplarından dinleyecek.

Öğrendiğim kadarıyla tur operatörü, otelci, havayolu ve havalimanı temsilcilerinin Cumhurbaşkanı’na iletmek istedikleri ortak iki husus var; Vaka sayılarının yüksek olması sebebiyle yaz sezonuna yönelik önlemler meselesi ve mart sonu itibariyle biten KÇÖ’nün salgının etkileri sona erinceye kadar uzatılması.

Sektör temsilcileri, tam kapanma olmadan vaka sayılarının azalmayacağı gerçeğini biliyor. Ama bu durumu Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu Üyeleri zaten Cumhurbaşkanı’na ilettiği için kendi yaşadıkları sorunları ve önerilerini fırsat bulursa anlatacaklar. Havayolları ise tur operatörleri ve havalimanlarına sağlanan nakit desteğinin gelinen aşamada kendileri için de elzem olduğunu gündeme getirecek.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy ile birlikte THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı İlker Aycı, TAV Havalimanları Holding CEO’si Sani Şener, TÜRSAB Başkanı Firuz Bağlıkaya başta olmak üzere sektörlerden önemli isimler bugün Cumhurbaşkanı ile görüşecek.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar