Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet Resmi İlanlar

Havacılık sektörü birçok yeniliğe ve gelen yeni kurallara uyum sağlamaya çalışıyor. Bunlardan birisi de tüm uçuş boyunca uçakta takılması zorunlu olan maskeyle birlikte yiyecek-içecek tüketme alışkanlıklarındaki değişim. Birçok havayolu kısa uçuşlarda ücretsiz ikram vermeyi kaldırmış olsa dahi ön siparişle uçuşta yiyecek-içecek sunulacak ve uçak içinde pakette ikram satışı devam edecek.

Uçuşlarda korana virüs salgını sonrası getirilen kurallar dahilinde ikramlar kutular içinde sunulacak. Uçaklarda açık yiyecek ve içecek olmayacak. Buraya kadar tamam. Asıl önemli olan husus ise bu yiyecek ve içecekleri yolcuların nasıl tüketeceği!

Türk Hava Yolları dış hatlarda 2 saat üstündeki uçuşlarda sandviç ve meyve suyu ikramı verecek. 4 ve 8 saat üzeri uçuşlarında ise ikramda çeşitlilik olacak. İki saat altındaki tüm uçuşlarda ise sadece su verilecek.

Business veya ekonomi sınıfında yan yana oturan yolcuların aynı anda yemek yememesi için uçakta uyarı anonsları yapılacak. Yolcular kendi aralarında anlaşarak, maskeyi çıkarıp sırayla yemek yiyecek. Aynı anda 2 yolcunun da maskesini çıkararak riski arttırmasının önüne geçilecek.

THY, “ER uçuşu” olarak tanımlanan 8 saat üstü yolculuklarda 2 defa pakette ikram verecek ve her ikram öncesi anons yapılacak.

Hem THY’nin ekonomi sınıfında, hem de AnadoluJet uçuşlarında ilk önce pre-order (ön sipariş) ile isteyen yolcuya ikram verilmeye başlanacak. Daha sonraki adım ise uçak içinde ikram satışı yapmak.

THY uçaklarında verilecek hijyen setlerinde 4 saate kadar olan uçuşlarda 1 maske, 2 adet antiseptik mendil olacak. 4 saat üzeri uçuşlarda 2 maske ve 50 mililitrelik el dezenfektanı bulunacak. 8 saat üzeri uçuşlarda ise 3 maske ve el dezenfektanı konulacak. Yolcu ihtiyaçlarına göre de ilave hijyen kiti verilecek.

Diğer taraftan THY tamamen temassız bir yolculuk için de çalışmalar yapıyor. Online check-in, yolcunun kendisinin bagajını teslim etmesi, uçağa biniş kartını okutarak binmesi gibi... Kiosklarda yeni TC kimlik kartıyla biniş kartı alınıyor, ancak sistem koltuk atamasını otomatik olarak yapıyor. Önce cam kenarı ve koridor koltukları veriliyor. Orta koltuğa chek-in için izin verilmiyor. Bu sebeple online check-in esnasında koltuğunu seçemeyenlerin yani sadece orta koltuklarda yer kalması durumunda yolcuların havalimanlarında yer hizmetleri çalışanlarıyla temas kurması gerekiyor.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar