Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GALATASARAY ligin 3. haftasında nihayet 3 puanla tanıştı. Maçın ilk yarısında Sarı-Kırmızılılar’ın çok bir şey yapmadığını gördük ancak 2. yarıda özellikle Arda’nın çabaları ve katkısı Galatasaray’ın galibiyetinde etkili oldu. Tabii Eskişehirspor‘un da beklenenden kötü olması Galatasaray’ın galibiyetinde diğer bir önemli faktördü. Aslında dün akşamki maç için ‘Lige hazır olmayan 2 takımın karşılaşması’ desek, yanlış olmaz. Eskişehirspor’un ligin başında sorunları çok gibi görünüyor. Son yıllarda sahasında izlediğim en etkisiz maçıydı. Neredeyse pozisyonu yok. Tabii Galatasaray’ın da hazır olduğunu, mükemmel oynadığını söyleyemeyiz. Ama Sarı-Kırmızılılar’ın yürekli mücadele etmesi de 3 puan almaya yetti.

        Galatasaray bu yıl yarıştığı rakiplerine göre çok renksiz. 11’inde tek bir yeni transfer var; o da Ali Turan. 2. yeni ismi de yedek bekleyen bir yabancı Lorik Cana... Böyle bir kadroda kim iş yapar? Ancak Baros ve Arda... Zaten de öyle oldu. Ivesa belki hata yaptı ama Baros’un vuruşu basit ve tam bir usta vuruşuydu. Hocası ve taraftarı Arda’dan çok memnun değil belki ama Arda 3 puanı getiren adam oldu dün akşam. Özellikle 2. yarıda pozisyonların hepsinde Arda’nın imzası var. Elano, 11’de başladı ve başlangıçta iyi bir-iki şey yaptı sanki... Ama her geçen dakika oyundan düştü ve devreyle beraber dinlenmeye alındı. Aylardır antrenman yapmayan, attığı kornerlerden yorulmuş olmalı!..

        Neill, geldiğinde defansın en iyi pas yapan adamıydı. Dün akşam en fazla hatayı o yaptı. Serkan Kurtuluş ve Ali Turan iki yerinde oynamayan bek olarak sahne aldılar. Bu hem kendileri hem da arkadaşları için zor bir durum yarattı. Neyse ki, Eskişehirspor bunu çok iyi kullanamadı.

        Dün akşam kaleciler de maçın kaderinde çok etkili oldu. Birbirlerine nazire yaparcasına goller yediler. Özellikle Ufuk’un yaptığına üzüldüm. Çünkü harika bir şutu çıkarmayı başarmıştı. Tam ‘kendine geliyor’ derken, bir yan topta çok basit bir hata yaptı. Galatasaray’ın genç kalecilerinin yan top zaafiyeti çok açık.

        Çok hazır değil ve mükemmel oynamadı belki ama Galatasaray için bu 3 puan, yaşadığı tatsız günlerden sonra altın değerinde... Çünkü milli maç arasına en çok ihtiyaç duyan takım Sarı- Kırmızılılar’dı. Kazanılan 3 puan, geri gelebilecek sakat oyuncular ve yeni transferler de düşünüldüğünde ilaç gibi olabilir.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar