Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜN akşam Kayseri'de müthiş bir mücadele izledik. İki takımı da kutlamak gerekiyor. Kayseri'nin baskısı ve kazanma arzusu yüksekti. Galatasaray'ın da ona karşılık vermesiyle bol pozisyonlu, mücadelesi yüksek, keyifli bir karşılaşma izledik.

        Karşılaşmanın tek olumsuz yönü bu kadar pozisyonda hiç gol çıkmamasıydı ki; bu da oyuncuların pozisyon yaratmaktaki başarısının yanında golü bulma konusundaki beceriksizliklerini gösterdi.

        Kayseri gerçekten çok iyi bir takım olmuş. Enerjisi, takım ruhu, kalitesi üst düzeyde. Puan cetvelindeki yerine tesadüfen gelmediğini belgeleyen bir mücadele sergiledi. Kayseri'nin

        yabancıları da iyi, yerlilerin içinde oynamayan Serdar Kesimal dışında başka önemli oyuncular da var. Dün akşam oynanan oyun da, Kayseri'nin performansı da beklenen bir şeydi. Peki Galatasaray'ın geçen haftaki Manisaspor faciasından sonra oynadığı iyi oyun neyle izah edilebilir? Galatasaray'da oyuncular o kadar çok eleştirildiler ki; bu bir çıkış ve ispat maçı oldu, ciddi bir motivasyon yarattı. Tıpkı Fenerbahçe maçındaki gibi.

        Oyuncuların bireysel performansları geçtiğimiz haftalarda çok farklıydı. Özellikle ön tarafta Harry Kewell ve Elano'nun kıpırdaması Pino'yla beraber ciddi bir fark yaratmıştı. Lorik Cana'nın bölgesinde oynayan Ayhan da orta sahadaki pas koordinasyonunda en etkili isimdi.

        Hagi sistemi ve disiplini önemsiyor. Dün Kayserispor karşısında 60 dakika yani enerjisi azalana kadar elinden gelen her şeyi yapan bir takım izledik. Ama şu gerçek Galatasaray mutlak kazanmak zorunda olduğunda ve içeride oynarken bu kadro yapısıyla bu kadar iyi futbol sergilemesi mümkün değil.

        Deplasmanda takım olarak derli toplu oynaması, iyi pas yapması ve öndeki bir iki oyuncusuyla etkili olabiliyor. İç sahada beklerini çıkarmalı ama bunu başaramıyor. Mesela dün Kayseri'de Ali Turan hiç çıkmadı, sadece defansif işine odaklandı. Diğer maçlarına göre de daha iyi olduğu söylenebilir.

        Bu maçı Galatasaray kazanabilirdi. Oyunun başında Elano'nun kaçırdığı inanılır gibi değil. Aslında bir de penaltısı verilmedi. 19. dakikada Elano'ya yapılan bence 18 içinde ve verilmeliydi. Galatasaray iyi oynadı diyoruz ama sorunları devam ediyor. Kayseri en az 7-8 net pozisyon buldu. Ufuk'un kurtardığı sadece bir tane,diğerleri Kayserisporlu oyuncuların telaş ve beceriksizliği. Özellikle 60. dakikadan sonra Galatasaray'da ayakta kalan oyuncu yoktu. Şansı kurtardı. Aslında Gheorghe Hagi, bunu gördü ve kulübe desteğiyle önlem almaya çalıştı ama dün yine belgelendi ki kulübe bunun için yeterli değil. Oyuna giren isimlerin katkıları ne yazık ki yeterli olmuyor.

        Sonuçta iyi bir mücadele. Dibe vurmuş bir Galatasaray için Beşiktaş derbisi öncesi olumlu bir sinyal..

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar