Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Her seçim dönemi öncesi anketler havada uçuşurken, biz siyaset yazarları da eldeki bilgilere göre tahminlerde bulunuruz.

        Sonrasında da ne kadarının gerçekleşip gerçekleşmediği konusunda siz okurlarla dertleşiriz.

        Daha önce genel seçimlerin erkene alınarak sonbaharda yapılacağını (Üç ay daha erken oldu) iddia eden ben; 20 Ocak 2018 tarihli bu sütunlarda, seçimin galibinin MHP olacağını söylemiştim.

        “Yüzde 45 oyu olan AK Parti ile ittifaka giren Devlet Bahçeli şimdiden iktidar ortağı olmayı garantili” diyerek.

        28 Nisan 2018 tarihli Habertürk Egeli’de de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilk turda rahat kazanacağını belirtmiş; “Diğer partilerin tamamının amacı seçimi ikinci tura taşımak. İlk turda seçilecek tek kişi Erdoğan. Türk insanı öyle işi uzatmayı, eveleyip gevelemeyi sevmez. Belirsizliği değil, istikrarı seçecektir. Zeytindalı operasyonu, imar barışı, ve dev projelerin sandığa etkisi büyük olur” diye yazdım.

        Sonuç ortada.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli büyük bir seçim başarısı yaşadı.

        Yeter mi; tabi ki yetmez. Çünkü AK Parti kulisleri şu sıra yerel seçimlerin gelecek yıl mart ayında değil de sonbaharda yapılmasını konuşuyor.

        Yani CHP İzmir milletvekili Atila Sertel’in iddia ettiği “MHP ile AK parti anlaşamayacak, erken genel seçim olacak” değil.

        Yerel seçimler erkene alınacak diyorlar.

        Yani eylül sonu, ekim başı sandık önümüze gelecek.

        Bu arada, İzmir’in başbakanı Binali Yıldırım, büyük olasılıkla ilk Meclis Başkanı olacak.

        Milletvekillikten istifa edecek olan Berat Albayrak (başkan yardımcısı), Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuş da bakan olarak yeni kabinede görev alacaklar.

        Tüm belediyelerde iddialıyız

        Yerel seçimde ne olura gelirsek...

        Önceki gün sohbet ettiğim AK Parti İzmir İl Başkanı Aydın Şengül’ü huzurlu olduğu kadar heyecanlı ve enerjik gördüm.

        Milletvekillikten ayrıldıktan sonraki yılları için, “Hayatımın en güzel günleriydi. Kimse tanımadan özgürce yaşadım” derken, partisinin göreve çağırması üzerine hemen işe koyulduğunu belirtti, şöyle dedi: “Genel seçimler geride kaldı. Ancak bizim oyumuz İzmir’de hemen her dönemde arttı. İzmirli seçmenin AK Parti’ye güvenci tam. 10-15 gün güç depolayıp gelecek yıl martta yapılacak yerel seçimlerin hazırlığına hemen başlayacağız.”

        - “Yerel seçimde öngörünüz ne olur. Hangi belediyeleri alırsınız” soruma da Şengül şöyle yanıt verdi: “Büyükşehir başta tüm ilçelerde iddialıyız. İzmirli’nin kodlarını biliyorum. Seçmen CHP’li belediyelerin hizmetlerinden bıkmış. Bizim de büyük projeler gerçekleştireceğimizi, kimsenin yaşantısına, özgürlüğüne karışmayacağımızı biliyor. Tüm belediyelerde iddialıyız.”

        - Peki ilçelerde şu anda görev yapan belediye başkanlarında değişiklik yapacak mısınız?

        “Tecrübe ile gençliği harmanlayacağız. Devam edecek de var ve etmeyecek de. Ancak belirleyeceğimiz belediye başkan adayları ile 15 gün içinde sahaya ineceğiz.”

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar