Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        24 Haziran seçimlerinin kilit partisi MHP. Alacağı oylar MHP’nin varlığı kadar Meclis çoğunluğunu ve cumhurbaşkanının kim olacağını da belirleyecek. Alamayacağı, yani İYİ Parti’ye kaptıracağı oylar ise yeni bir siyasi sürecin başlamasına neden olacak.

        MHP’nin İzmir milletvekili adayı Selahattin Şahin, önceki gün Habertürk’e yaptığı ziyarette, seçim çalışmalarını anlattı, “Her yerde büyük bir sevinç ve ilgiyle karşılanıyoruz. Cumhur İttifakı’na İzmirliler çok olumlu bakıyor” dedi.

        Seçmenin siyasetçilere ‘Bir araya gelin ve ortak çözüm anlayışı üretin’ dediğini vurgulayan Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

        “Vatandaş ‘Türkiye varsa biz varız’ anlayışını ortaya koydu ve buna da sahip çıkıyor. İzmir’in her yerinde liderimiz Devlet Bahçeli’nin devlet adamlığına da büyük bir teveccüh gösterildiğini gözlemledim. Ülkücüler, çocuklarının ve torunlarının geleceğini düşünüyor. Milletvekili seçiminde MHP’ye, cumhurbaşkanlığında da oyunu Reis’e kullanacaktır.”

        İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir milletvekili adayı Aytun Çıray, cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener’in İzmir ziyaretini şöyle özetledi:

        “İzmirliler normalde pazar günleri şehir merkezlerinde olmaz. Yaylaya ve deniz kenarlarına giderler. Ancak Meral Hanım’ın her ziyareti miting havasında gerçekleşti. Muazzam katılım bizi umutlandırdı. Cumhurbaşkanı ikinci turda Akşener olur” derken, halkın bu seçimde çocuklarının geleceğini düşünerek sandığa gideceğini ifade etti.

        CHP İzmir milletvekili ve adayı Tacettin Bayır, İYİ Parti’nin seçime girebilmesi, Meral Akşener’in de cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için partisinden istifa ederek İYİ Parti’ye geçen 15 vekilden biriydi.

        Bayır’ın demokrasi adına yaptığı bu fedakarlığa CHP Genel Merkezi aynı oranda duyarlı davranmadı. Bana göre Bayır’ın seçilmesi daha garanti bir yerden aday gösterilmesi gerekirdi.

        Ancak 1. bölgede kritik 6. sıradan seçimlere hazırlanan Bayır, bu durumu hiç dert etmiyor.

        “Biz çocuklarımızın ve torunlarımızın geleceğini düşünüyoruz. Bunun için 7/24 halkımıza projelerimizi ve kurtuluşun CHP’de olduğunu anlatıyoruz” diyen Bayır, partisinin İzmir’de oy rekoru kıracağını söylüyor.

        Görünen o ki; Bu seçimi diğerlerinden farklı. Zira siyasetçilerin neredeyse tamamı aynı dili kullanıyor.

        Bakalım “Çocuklarımızın geleceği için bize oy verin” diyen hangi parti kazanacak.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar