Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Önceki yazıda iftardan sahura yapılan seçim çalışmalarında gözlemlerime göre AK Partililer’in daha iyi çalıştığını söylemiştim.

        CHP’li okurlar “gündüz ve gece halkımızın yanındayız” diye eleştiri gönderdi.

        Hemen CHP İl Örgütü’nün çalışma listesini inceledim; şapka çıkardım.

        Hani o klasik “Girilmedik ev, sıkılmadık el kalmayacak” sözü, ancak bu şekilde bir çalışma temposuyla gerçek olur.

        Önce İl Başkanı Deniz Yücel ve ekibini tebrik ederim.

        *

        Sonra da ilçe belediye başkanlarını.

        İzmir’in CHP’li ilçe belediye başkanlarının programlarını doğrusu takip etmekte zorlandım.

        Ziyaret haberlerinin biri bitmeden diğeri geldi hafta boyu haber merkezine. Kah bir mahallede esnafla birlikteler, kah diğer mahallede iftar açıyorlar.

        Günü de sahurda dert dinleyerek bitiriyorlar. Olgun Atila (Bornova), Levent Piriştina (Buca), Sema Pekdaş (Konak), Hüseyin Mutlu Akpınar (Karşıyaka), Abdül Batur (Narlıdere), Halil İbrahim Şenol (Gaziemir), Mehmet Ali Çalkaya (Balçova) ve Hasan Karabağ (Bayraklı) en gayretli başkanlar listesinde ilk sıralarda. Özellikle yıl boyunca yaptığı mahalle ve esnaf ziyaretlerini seçim sürecinde katlayan Bornova’nın genç Belediye Başkanı Atila ise çalışmalarını bir tık öteye taşımış.

        Tüm İzmirliler’i de CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’nin 21 Haziran’daki İzmir mitingine davet eden Atila, “İzmir Kurtuluş Savaşımızın başladığı ve nihayetlendiği yerdir. Aynı zamanda demokrasi kentidir.

        Her zaman olduğu gibi bu konudaki farkımızı gösterelim ve 21 Haziran’da Gündoğdu Meydanı’nda Muharrem İnce’ye güç verelim” diyerek sözlerine şöyle devam ediyor.

        HER YER İZMİR

        “Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre en çok göç alan kent İzmir. İstanbul’a göç azalırken, İzmir’e artıyor. Hatta İstanbullular bile İzmir’e geliyor. Bunun nedeni başta İzmir Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere yerel yönetimlerimizin çalışmalarıdır. Bu çalışmalar sayesinde İzmir yaşam standartları en yüksek kent haline geldi. İzmir’deki CHP’li belediyelerin başarısının tüm Türkiye’de de olmasını istiyoruz. Bunun için Muharrem İnce’nin Cumhurbaşkanı, CHP’nin de TBMM’de çoğunlukta olması gerekiyor. Yereldeki hizmet başarısının genele yayılması, her yerin İzmir gibi olması için gereklidir.”

        Mitingler her seçimde sandığın aynası olmuştur. 24 Haziran’ın kaderini de önce belediye başkanlarının performansı, sonra da mitingler belirleyecektir. İzmirliler, Atila’nın çağrısına destek verecektir diye düşünüyorum.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar