Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video CHP'de MYK revizyonu!

        Bir yanda kurultay tartışması, bir yanda beklenen MYK revizyonu. CHP koridorları oldukça hareketli. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu mevcut 'A Takımı' ile son kez bir araya geldi. Habertürk'ün edindiği bilgilere göre CHP Lideri, "Bir değişime ihtiyaç var" dedi. Yönetim kadrosunda yapılacak yenilemeyi işaret etti. Toplantıda, genel başkan yardımcılarından Tekin Bingöl'ün yeni dönem için Kılıçdaroğlu'ndan affını istediği öğrenildi. Bingöl, "Şimdiye kadar size bağlı çalıştım, bundan sonra da bağlı kalacağım. Ancak artık yeni arkadaşlara yol açılsın" dedi. Affını isteyen bir diğer önemli isim de Genel Sekreter Akif Hamzaçebi oldu. Yeni dönemde MYK'daki sandalye sayısının, 2 ya da 4 üye azalması bekleniyor. A Takımı'nda değişmesi muhtemel isimler arasında Öztürk Yılmaz, Onursal Adıgüzel, Fethi Açıkel, Aykut Erdoğdu, Bülent Tezcan, Veli Ağbaba ve Muharrem Erkek var. Ancak bazı üyelerin, pozisyon değişikliği ile MYK'da kalabileceği belirtiliyor. 

        MYK'NIN YENİ YÜZLERİ

        Ünal Çeviköz, Seyit Torun, Haluk Koç, Gamze Akkuş İlgezdi ve Tuncay Özkan ise büyük bir sürpriz olmazsa göreve devam edeceği konuşulan isimler. Yeni A Takımı'na girmesine kesin gözüyle bakılan isimler Ayşe Eser Danışoğlu, Yüksel Taşkın, Yıldırım Kaya, Ali Haydar Hakverdi ve Oğuz Kaan Salıcı da, Merkez Yönetim Kurulu'nun yeni üyeleri olacak. Kulislerde Yunus Emre, Sibel Özdemir ve Emine Gülizar Emecan'ın da adı geçiyor.

        "KÜBA'DA TEDAVİ VAADİ" İDDİASI

         

         

        Son kez CHP Parti Sözcüsü olarak kameraların karşısına geçen Bülent Tezcan ise "Olağanüstü Kurultay" tartışmalarını değerlendirdi. Tezcan, delegelere baskı kurulduğu, hatta bir delegeye "Küba'da tedavi" vadedildiği iddiasına tepki gösterdi. Tezcan, "Bu iddiaların gerçekle hiçbir ilgisi yoktur. Saç teli kadar gerçekle ilgisi yoktur. İmza vermek nasıl bir haksa, aynı şekilde geri çekmek de bir hak" dedi. 

         

        Öte yandan, muhalif kanat yeni bir yol haritası arıyor. Seçeneklerden biri de tüzük kurultayı için yeniden imza toplamak. Muhaliflerin bir talebi de, genel başkanın yetkisini kullanarak kurultayı toplaması. Bu konuda açıklama yapan Tezcan, "Sayın Genel Başkan'ın kurultayı toplamak gibi bir iradesi yoktur, toplamayacağını da ifade etmiştir. Partinin yerel seçimlere hazırlanması gerektiğini söylemiştir" dedi.

         

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu