Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Kılıçdaroğlu seçim gecesini anlattı: İnce'yi aradım ama gelmedi

        CHP Parti Meclisi toplantısının basına kapalı bölümünde, muhaliflerin kurultay talebi gündemdeydi. İsim vermeden Muharrem İnce’ye yüklenen Kılıçdaroğlu’nun, "Delegeyi arayıp kendisi için imza isteyenden, CHP'ye genel başkan olmaz" dediği öğrenildi. Muharrem İnce'nin yanıtı ise toplantı sonrası attığı tweet'le geldi: Toplantıya cumhurbaşkanı adayını davet etmemek sorun, yalan söylemek ayrı sorun.

        24 Haziran gecesi yaşananları anlattı. Olağanüstü Kurultay talebini değil ama, sürecin yönetiliş biçimini sert sözlerle eleştirdi. İsim vermeden Muharrem İnce’ye yüklendi.

        Cumhuriyet Halk Partisi'nde, parti meclisi toplantısı vardı. Seçim analizi yapıldı, ekonomi ve dış politika başlıkları konuşuldu. Parti içi muhalefetin başlatığı Olağanüstü Kurultay tartışması da gündemdeydi. Habertürk'ün edindiği bilgilere göre, CHP lideri değerlendirmesine, seçim gecesini anlatarak başladı. Kılıçdaroğlu, "O gece Muharrem Bey'i aradım, 'Gelin süreci birlikte yürütelim' dedim ama kendisi gelmedi" dedi.

        CHP liderinin asıl sistemi ise, eşlerle yenilen yemeğin ardından, Muharrem İnce’nin açıklama yapmasınaydı. Kılıçdaroğlu konuyla ilgili, "Özel bir yemekte konuşulanları anlatıyorsunuz, ben bugüne kadar hiç kimseye anlatmadım. Anlatılması doğru da değil. Parti zarar görmesin diye, süreçle ilgili yorum yapmadım, konuşmadım. Şimdiye kadar Muharrem Bey'i incitecek bir şey söylemedim, bundan sonra da söylemeyi düşünmüyorum" diye konuştu.

        "DELEGEYİ ARAYIP İMZA İSTEYENDEN GENEL BAŞKAN OLMAZ"

        Kılıçdaroğlu, kurultay tartışmasında ise eleştirinin dozunu artırdı. CHP liderinin "Delegeyi arayıp, kendisi için imza isteyen, oy isteyenden CHP'ye genel başkan olmaz" dediği öğrenildi. Kılıçdaroğlu, "Kurultay için imza vermiş vermemiş önemli değil, başarılıysa yeniden aday olur" ifadesini kullandı. Yerel seçimde ise, adayları belirlerken, bu sürecin bir kriter olmayacağını vurguladı.

        "SEÇİMİ BOYKOT EDECEĞİNE GİTSİN AK PARTİ'YE OY VERSİN"

        Yaşanan süreç nedeniyle, bazı partililerin seçimi boykot edeceği iddiasını da eleştiren Kılıçdaroğlu, "Neymiş, küskünler seçimi boykot edecekmiş. Boykot etmek demek, AK Parti'ye oy vermek demektir. Böyle düşünenler boykot edeceğine gitsin, doğrudan AK Parti'ye oy versin" dedi.

        "TOPLANTIYA ADAYINI ÇAĞIRMAMAK DA YALAN SÖYLEMEK DE SORUN"

        Muharrem İnce ise, toplantının ardından sosyal medyadan bir dizi paylaşımda bulundu. İnce, "Seçimden 66 gün sonra seçim sonuçlarını değerlendirmek amacıyla parti meclisi toplantısı yapıldı. Bu toplantıya cumhurbaşkanı adayını davet etmemek sorun. toplantıda yalan söylemek ayrı bir sorun" dedi. 

        "Benim olmadığım yerde zor durumdan kurtulmak için yalana başvurmak koltuk sevdası değil de nedir?" diyen İnce ekledi:Yemekte konuşulanları niye açıklamışım? Ne açıklayacaktım? Mönüyü mü? Bana oy veren 15 milyona karşı sorumluluğum var benim.

        HABER: ÖMER TOPSAKAL

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu