Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Muhalifler kurultayda ısrarlı! Tüzün: İmzasını geri çeken delegelerin kim olduğu açıklansın

        CHP Genel Merkezi, kurultay için yeterli imza yok dedi. İmza sayısının 569'da kaldığını söyledi. Ancak muhalifler ısrarlı. Kurultay Çağrı Heyeti'nden Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün,, parti genel merkezindeydi. "Kurultay yok" diyen parti yönetimine başvuruda bulundu; dilekçe verdi, bazı imzaların neden geçersiz sayıldığını sordu. 

        Tüzün, "Ne kadar arkadaş imzasını geri çekmiş? Bu gerçekten 31 mi 21 mi 41 mi bilmiyoruz. Çağrı Heyeti'nden biri burada olmalıydı" dedi. Tüzün, kurultay talebini yineledi. Seçilmiş delegenin yüzde 60'ının kurultay için imza verdiğini söyledi, "1030 seçilmiş delegemiz vardır, 1030 delegenin 630 tanesi bunu imzaladıysa, yüzde 60 değişim istemektedir, kurultay istemektedir. Bunların içerisinde 12 milletvekili, 10 parti meclisi üyemiz var" açıklamasında bulundu.

        CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise, "Toplanan imzalar son derece önemlidir. Buradan alınması gereken mesajlar alınmalı, yapılması gereken ne varsa yapılmalıdır" dedi. Toplanan imzaların 569’da kaldığını vurgulayan parti kurmayları, "Artık yerel seçimlere odaklanılmalı" görüşünü dile getiriyor. Özel, "Eninde sonunda tartışırız,  karışırız, otururuz konuşuruz, hep beraber çözeriz, yolumuza devam ederiz. Biraz zamana da ihtiyacımız var" dedi.

        İNCE VE EKİBİ DOĞRUDAN MAHKEMEYE BAŞVURMAYACAK

        Peki kurultay talepleri karşılanmazsa muhalifler ne yapacak? Muharrem İnce ve ekibi doğrudan mahkemeye başvurmayacak. Ama bireysel olarak delegelerin yargıya gitmesine de engel olunmayacak. İkinci bir seçenek ise tüzük kurultayını toplamak. Kulislerde, 250 imza ile toplanacak tüzük kurultayında, seçimli olağanüstü kurultayı toplamak için yeter sayının düşürülerek genel başkan değişiminin zorlanacağı da iddialar arasında. Tüzün, "Delege arkadaşlarımızla istişare toplantımızı yapacağız, sonra yol haritasina karar vereceğiz. 15 milyon oy almış bir arkadaşımızın bundan sonraki kaderi 15 kişi tarafından belirlenemez. 

         

        Muharrem İnce'den de Twitter üzerinden açıklama geldi. İnce, "Kurultay çağrısına imza atan delegelere ve partililere seslendi. Bize güvenen insanları yarı yolda bırakmayacağız. Kimse istifa etmesin mücadelemizi hepbirlikte sürdüreceğiz" dedi.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu