Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Rusya İngiltere'ye misilleme yapacak

        İngiltere ile Rusya arasında casus krizi derinleşiyor. Moskova, Londra'nın 23 Rus diplomatı sınırdışı etme kararına misilleme yapmaya hazılanıyor.

        İngiltere adına çalışan eski Rus ajanın zehirlenmesi, giderek büyüyen bir krize dönüştü... Eski ajan ve kızının İngiltere'de zehirlenmesinden Moskova'yı sorumlu tutan Londra, dün, 23 rus diplomatı sınırdışı edeceğini açıkladı.

        Bu kararın ardından gözler Moskova'ya çevrildi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, misilleme olarak İngiliz diplomatları sınırdışı edeceklerini duyudu. Lavrov, suçlamaların kabul edilemez olduğunu söyledi ve İngiltere'nin Brexit sürecinde dikkatleri dağıtmak için krizi trımandırmak istediğini öne sürdü.

        Öte yandan, Londra'nın çağrısı üzerine Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi de, bu olayla ilgili olarak toplandı. Toplantıda İngiltere, Rusya'yı ''suikast girişiminde bulunmak ve yasadışı güç kullanarak uluslararası hukuku ihlal etmekle'' suçladı.

        Rusya ise iddiaları reddetti. İngiltere'ye ortak soruşturma çağrısında bulundu. ABD de ilk kez Rusya'yı açık şekilde suçladı. ABD'nin daimi temsilcisi Nikki Haley "Rusya, New York ya da başka bir şehirde de kimyasal saldırı yapabilir" dedi.

        Eski Rus ajanı Sergey Skripal ve kızı Yulya, 4 Mart'ta İngiltere'nin Salisbury kentinde bir bankta bilincini yitirmiş şekilde bulunmuştu. Sinir gazına maruz kaldıkları ortaya çıkan baba kızın durumu hala kritik.

         

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu