Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Video Rus ajanın ailesi de cinayete kurban gitmiş olabilir!

        Sinir gazı saldırısına uğrayan eski Rus ajanı Sergey Skripal davasında yeni şüpheler ortaya çıktı. İngiliz polisi, Sergey Skripal'in ölmüş eşi ve oğlunun mezarlarını incelemeye aldı. Skripal'in eşi Ludmila, 2012 yılında rahim kanseri nedeniyle hayatını kaybetmişti. Polis, Skripal'in karısının cinayete kurban gitmiş olabileceği ihtimalini değerlendiriyor. Bu nedenle Londra'daki mezarında inceleme başlatıldı. Gaz maskeli ve özel giysili polisler, veri topladı. Mezar, polis kordonuyla çevrelenmiş ve çadırla kapatılmış durumda.

        Rus ajanın oğlu Aleksandr Skripal de geçen temmuz ayında St. Petersburg'da hayatını kaybetmişti. Ölüm nedeninin trafik kazası olduğu belirtiliyor. Fakat aile yakınları, karaciğer yetmezliğinden öldüğünü iddia etti. Bu da akıllara zehirlenme şüphesini getirdi. Cesedi yakılan Aleksandr Skripal'in anıt mezarı incelemeye alındı. 

        Eski Rus ajanı Sergey Skripal ve kızı Yulia ise, halen yoğun bakımda... Sağlık durumları ciddiyetini koruyor. Şu ana kadar vakaya müdahil olan 20'den fazla kişi sinir gazından etkilendi. Onlardan biri de polis memuru Nick Bailey... Hastanede tedavi altında olan Bailey, Skripal'in evinde incelemelere katılmıştı. İngiliz polisi, araştırmalarını Skripal'in evinde yoğunlaştırmış durumda. Evde sinir gazı bulunduğu şüphesi öne çıkıyor. 

        Saldırının arkasında Rusya'nın olduğu iddiası da hâlâ gündemde. Ancak İngiliz polisi bunu destekleyen bir kanıta henüz ulaşmadı. Moskova ise iddia için 'Rusya düşmanlığı' diyor.

        BAKMADAN GEÇME

        Yazı Boyutu