Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Girişimcilik TEA Limak Enerji Girişimcilik Hızlandırma Programı başlıyor - Girişimcilik Haberleri

        Enerji sektörüne odaklanan açık inovasyon ve girişimcilik destek programı Türkiye'nin Enerji Akademisi (TEA) Limak Enerji Girişimcilik Hızlandırma Programı hayata geçti.

        Limak Enerji ve Mentors Network Turkey işbirliği ile başlatılan programda,Limak Enerji'nin sektördeki know-how, deneyim ve kaynaklarını bu alanda teknoloji ve iş modellerini geliştirmek isteyen girişimcilerle paylaşması hedefleniyor.

        EĞİTİM VE MENTORLUK DESTEĞİ VERİLECEK

        Program kapsamında, Mentors Network Turkey'in girişimcilik, iş modeli, ürün ve iş geliştirme, büyüme ve yatırıma hazırlanma konularında eğitim ve mentorluk desteği sunacağı bildirildi.

        TEA Limak Enerji Girişimcilik Hızlandırma Programı'nın enerji sektörü ile ilgili her alana yönelik fikir, çözüm ve teknolojisi olanların katılımına açıkolduğu belirtilildi.

        Buna göre, enerji üretimi, enerji tesislerinin işletmesi, elektrik dağıtım, satış ve ticaret, akıllı şebekeler, elektrik depolama, geri kazanım ve geri dönüşüm, enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji alanlarına yönelik yenilikçi iş fikirleri ve çözümleri olanlar ile enerji sektöründe kullanılabilecek büyük veri, yapay zeka, blockchain, siber güvenlik yazılım ve çözümleri olan girişimci adayları, girişimciler, erken aşamadaki startup ve şirketler başvuru yapabilecek.

        REKLAM

        'ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYUYORUZ'

        Konuyla ilgili bir değerlendirme yapan Limak Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Batuhan Özdemir, "Enerji alanında katma değeri yüksek ürünler üretmemiz, yerli katkı oranını artırmamız ve bunları yurtdışına ihraç edebilmemiz gerekiyor. Biz de bu alandaki girişimleri desteklemek amacıyla Limak Enerji olarak elimizi taşın altına koyma kararı aldık. Enerji sektörüne yönelik oluşturduğumuz Girişimcilik Hızlandırma Programı’nın örnek olmasını ve sektördeki diğer paydaşları da harekete geçirmesini arzu ediyoruz" diye konuştu.

        Limak Enerji CEO’su Birol Ergüven ise enerji sektörünün hızla değiştiğini ve yeni teknolojilere adapte olamayan ve bunlara öncülük edemeyen şirketlerin zamanla bu yarışın gerisinde kaldığını belirterek, "Bu program ile yeni bir fikri veya girişim arzusu olan insanlara bir ortam yaratmak istedik" dedi.

        SON BAŞVURU TARİHİ 27 OCAK

        Son başvuru tarihi 27 Ocak olan programda ihtiyaçlara göre özelleştirilmiş eğitimlerin yanı sıra iş geliştirme, ölçeklenme ve diğer gerekli konularda mentorluk destekleri sağlanacağı kaydedilirken, katılımcıların Limak Enerji yönetici ve uzmanları ile birebir çalışma ve uygun iş modellerinde sahada uygulama yapmaimkanınasahip olacakları aktarıldı.

        Bunun yanı sıra, katılımcıların program boyunca ve sonrasında Limak Enerji ile işbirliği, uzun vadeli ortaklıklar ve uygun aşamaya gelinmesi halinde yatırım alma gibi seçeneklerinin de olacağı bildirildi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa