Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Son Dakika: Bakan Albayrak'tan dolar ve enflasyon yorumu - İş-Yaşam Haberleri

        Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, 2018 yılında yüzde 20.30 olarak hesaplanan tüketici enflasyonuyla ilgili yorumda bulundu.

        TRT Haber'de gündeme dair açıklamalarda bulunan Bakan Albayrak, "Yıl sonu itibariyle, hedeflerimizin tamamını tutturmuş bulunuyoruz. Eylül ayında ortaya koyduğumuz hedef tutuyor." dedi.

        "İNDİRMİŞ GİBİ YAPANLAR TESPİT EDİLECEK"

        Bakan Albayrak, enflasyonla topyekun mücadele programının yanı sıra ÖTV ve KDV indirimleriyle de devletin 3 ay boyunca katkısının süreceğini belirtirken, "Güçlü indirim yapan da var, indirmiş gibi yapan da." dedi ve fiyatı indirmiş gibi yapanların tespit edileceğini vurguladı.

        REKLAM

        "ASYA PİYASALARINDA BİR DALGALANMA OLDU"

        Bakan Albayrak, dün gece dövizde yaşanan dalgalanmayla ilgili, “Asya piyasalarında bir dalgalanma oldu. Ama kısa süre içerisinde gece yarısı doğal mecra içerisinde dengelenmeyi buldu. Burada şunu ortaya koymak lazım. Türkiye tüm bu yaşadıklarıyla bu ve benzeri bütün bu süreçlerde çok daha etkin, dikkatli ve öngörülebilir bir süreci yürütmeye devam edecek.” dedi.

        2019 bütçesi hakkında da görüşlerini dile getiren Albayrak, "Çok daha iyi performans sergileyeceğiz." ifadelerini kullandı.

        2019 bütçesinde hem harcama tarafında hem gider hem de gelir tarafında çok daha güçlü bir performans sergileyeceğiz. Son 4 ayı çok güçlü bir şekilde yürüttük. Bu iklimin devam edeceği, piyasanın da iktisadi faaliyet noktasında birçok alanda daha hızlı bir şekilde yoluna girdiği bir döneme şahitlik edeceğiz..
        2019 bütçesinde hem harcama tarafında hem gider hem de gelir tarafında çok daha güçlü bir performans sergileyeceğiz. Son 4 ayı çok güçlü bir şekilde yürüttük. Bu iklimin devam edeceği, piyasanın da iktisadi faaliyet noktasında birçok alanda daha hızlı bir şekilde yoluna girdiği bir döneme şahitlik edeceğiz.. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak

        Tahvil ihracıyla 1.1 milyar liralık döviz ve 6.5 tonluk altın yastık altından çıktığını Berat Albayrak, bu ay içinde Kobi'lere ve esnafa yönelik bir paket açıklayacağının müjdesini de verdi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa