Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Esin Övet Seçim gününde aklımda kalanlar
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        En son Haziran 2019 seçimi sonrasında bu köşede "Seçim gününde aklımda kalanlar" diye yazdığım yazıya şöyle dönüp bir baktım neler olmuş, neler yazmışım diye.

        Pek bir şey değişmedi; yine şöyle şeyler gelişti...

        -O zaman hava çok sıcak demişim bu seçimde de çok sıcaktı. Ancak Mart ayında olduğumuzu unutmayalım. Bu sıcaklar pek normal değil...

        -Uzun süredir İstanbul'a uğramayan herkes buradaydı demişim bu seferde uzun süredir görmediklerimi gördüm.

        -Oy vermeye gittiğim yer kalabalık demiştim bu sefer de çok kalabalıktı.

        -Seçimden bir gün önce yani Cumartesi mağazalar tıklım tıklım demişim bu seferde tıklım tıklım hatta yollar facia trafikti.

        -İnsanlar oy kullanırken kendilerini sosyal medyada belgeleme ihtiyacı hissetti demişim bu sefer de durum değişmedi.

        -Ve geçen sefer de komşum Show TV haber sunucusu Pınar Erbaş ile oy kullanmaya gitmiştim bu sefer de kural değişmedi yine komşum Pınar ile gidip vatandaşlık görevimizi yaptık.

        ***

        Sanat dünyasında değişiklikler olmamdı değil

        -Geçen seçim de "Seçim gününün en sevimlisi Sezen Aksu" demiştim bu sefer Adana Demirspor forması ile Serenay Sarıkaya oldu.

        -Geçen seçim de "Seçim gününün en güler yüzlüsü Ozan Güven ve Yalın" demiştim bu sefer Beren Saat ve Kenan Doğulu oldu.

        -Geçen seçim de "Seçim gününün en espri bekleneni Cem Yılmaz" demişim bu seçimde de bu beklenti ve kişi değişmedi ve yine Cem Yılmaz oldu.

        -Geçen seçim de "Seçim gününün en sevimsizi ve üşüyeni Candan Erçetin" demişim bu seçimde de pek güler yüzünü göstermedi ancak bir değişiklik yapıp sandık görevlisi olarak çıktı karşımıza.

        -Geçen seçim de "Seçim gününün en süslüsü Hatice" demiştim. Ama bu seçimde pek süslü yoktu. Bol spor kıyafetli ünlüler vardı.

        ***

        92 milyar lira mı???

        Hatırlarsanız bir dönem fenomenler ile yatıp, onlarla kalkıyorduk.

        Birçok kişi gibi, "Her dönemin ünlüleri vardır, bunlar da gelip geçer" diyenlerdenim. Geldikleri gibi yok olacakları belliydi ama bu yok olma biraz fazla pahalıya patlamış.

        Önceki gün İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'nın, "Fenomenler vardı nerede şimdi? Masak raporundan sonra toplamda 92 milyar liralık mal varlığına el konuldu" diye açıklama yapmasına "92 milyar mı?" derken buldum kendimi.

        Bu nasıl bir para... Aman Allah'ım. Tam insanı şaşırtmalık bir para. Çünkü gerçekten sonradan elde edilen paralar insanı delirtir. Ki onlarda delirmişti zaten. Çıldırmış gibi etrafa para saçıyor, hatta tükürüklerini yayıyorlardı. Demek boşa değilmiş. Ciddi bir para delirmesine girmişler zaar.

        Şöyle bir söz vardır; "Allah kulunun gerçek yüzünü ortaya çıkartmak için zamansız para verirmiş" diye. Ben çok severim bu lafı çünkü gerçekten doğrudur ve fenomenleri durumu da bunun tam bir kanıtıdır.

        Para ile deliren, çığırından çıkan birçok kişiye de örnek olsun...