Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Anasayfa Özel İçerikler Esin Övet Ellerine sağlık, hadi kutla durma bu zafer senin!
        Sesli Dinle
        0:00 / 0:00

        Vay be... Dile kolay 20 yıl geçmiş.

        Bakın daha sosyal medya, sosyal medya değil. Ne Instoç var, ne de Twitter kuşu. Ne Elon Musk'ın esamisi okunuyor ne Youtube'un, ne de influncer, blogger, fenomenler var...

        Yani anlayacağınız sosyal alem kurak. Ve bir gece ansızın bir ses yükseliyor ve "Zalim oyun bozan / Sen de, bu büyü de yalan / gelip de bi tanem olmaya ne hakkın var" diyor. Ve o "Zalim"de 20 yıl hayatımıza kazınıyor. Aileden biri oluyor. Türk insanı Yalın'ı bağrına basıyor. Özel bir yere koyuyor.

        Ve işte o bir gece ansızın çıkan o ses, 20. yılı olması sebebi ile bir stadyum konseri verdi ve Beşiktaş Tüpraş Stadyum'nda 40 bin kişinin karşısına geçerek bir rekor kırdı.

        Helal ki ne helal!!! Yalın'ın çıktığı ilk güne ve 20 yıllık kariyerine şahit biri olarak şunu açık ve net söyleyebilirim ki, bir duruşu, tarzı ve tavrı var. Hatta seyircisine olan saygısı ve mütevaziliğini hiç kaybetmedi, hiç değiştirmedi. Ve görünen o ki, Yalın'ın seyircisi de o saygıyı ve mütevaziliği şimdi Yalın'a gösteriyor. Yani hakkını veriyor.

        40 bin kişiye seslenmek; üstelik, unutulmaz bir gece yaşatmak gerçekten her "sanatçıyım" diyene nasip olmaz. Öyle şarkılar ile hayatımıza kazındı ki, hep bir başka yerde durarak yerini korudu. O gece konserde Yalın, "20 yıllık kariyerimde bana gösterdiğiniz sevgi ve destek için minnettarım. Biliyorum, ekonomik koşullarda buraya ulaşmak kolay değil ancak sizlerin bu konseri ne kadar değerli bulduğunuzu görmek benim için paha biçilemez" diye yaptığı konuşmasında dahi saygısını, düşüncesini göstererek nazik bir davranış yaparak sevenlerinin yüreklerine dokunuyor.

        Helal Yalın.

        Tavrını, tarzını, duruşunu hiç bozmadığın için. Bize güzel şahane şarkılar armağan ettiğin için.

        ***

        Diğer iki önemli stadyum konseri

        Malumunuz son yıllarda stadyum konserleri yeniden meşhur oldu.

        Şimdilerin Tüpraş geçmişin İnönü Stadyumu'nda ilk konserimi 16 yaşında izlemiştim. O da Madonna'nın konseriydi. Ne konserdi ama hiç unutamam. Ardından Metallica, Shakira falan derken uzayıp giden bir konser maratonum var o stadyumda... Şimdi yeniden başladı stat konserleri, hiç gitmediyseniz tecrübe etmediyseniz gidin derim.

        Önümüzde de iki önemli konser daha var hanımlar-beyler. İlki 9 Haziran'da Yıldız Tilbe konseri, ikincisi de 12 Haziran'da "Ajda ve Arkadaşları" konseri. Ajandalara yazılsın.

        9 Haziran'da Yıldız Tilbe konseri "Dünden Bugüne Yarından Öte Yıldız Tilbe" adıyla gerçekleşecek. Ve 30 yıl dile gelecek.

        O konserde mendilleri mi hazır etsek. Zilleri mi? Yoksa kendimizi prangalara mı bağlasak. Aman aman. Düşünebiliyor musunuz Yıldız Tilbe şarkılarını.

        Hangisini söylesem, hangisini yazsam.

        Delikanlım, Hastayım Sana, Aşk Laftan Anlamaz Ki, Ama Evlisin, Çabuk Olalım Aşkım, Ummadığım Anda, Bi Tek Ben Anlarım, Vazgeçtim, El Adamı, Sana Değer, Haberin Olsun, Kalbimden Çıkmıyorsun.... Of ki ne of. Hangisini yazsam. Yani Dayan Yüreğim Dayan... Nasıl olacak, nasıl belli değil. Damardan girip, göbekten çıkılacak gibi gözüküyor.

        Yani unutulmaz bir geceye daha hazır olalım.