X

Günün gelişmelerini anlık takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Takipte Kalın

Aykan ÇUFAOĞLU/ ANKARA

Devlet televizyonu TRT’nin Genel Müdürü İbrahim Şahin, her yıl Tarkan’a Eurovision’a katılması için teklif götürdüklerini ancak Megastar’ın bu teklifi kariyerine zarar verir endişesiyle geri çevirdiğini söyledi

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Şahin çarpıcı açıklamalarda bulundu. İşte TRT Genel Müdürü Şahin’in gündem oluşturacak değerlendirmelerinden kesitler...

BOLT'TAN REYTİNG REKORU
* PEPEE’nin battaniye, bardak, ıslak mendil gibi ürünlerinden 7 ayda bir milyon 480 bin lira gelir elde edildi.
* USAIN Bolt’un kazandığı 100 metre yarışı TRT’nin spor kanalında en çok izlenen yayın oldu ve 6.9 reyting aldı.
* ‘LEYLA ile Mecnun’ dizisi gençlere hitap ediyor. Yayınlandığı gece Twitter’da bir milyon civarında twit dolaşıyor.
* ACUN Ilıcalı’yı transfer etmek istemem. Acun’un transferi bizdeki bir sürü kanalın bütçesinden daha yüksek.
* TARKAN’ı Eurovison için birçok kezdavet ettim ancak, “Birinci olmamı garanti etmezseniz gelmem. İkinci olmam kariyerime zarar verir” dedi.

ACUN’U İSTEMEM: Acun Ilıcalı’yı transfer etmek istemem. Acun televizyonculuk adına bir fenomen. Ancak Acun bir kanala gittiğinde kanala katkı sağlamıyor, kanal Acun’a katkı sağlıyor. Show TV Acun’la birlikte neredeyse ‘Acun Tv’ gibi olmuştu. Acun büyük paraya transfer oldu. Ücreti bizdeki bir sürü kanalın bütçesinden yüksek. Star TV, Acun’un yaptığı programlara birkaç gününü vermek zorunda. Ancak Star’ın bunu yapması zor olacak. Show TV böyle değildi. Bizim de Acun’un yarışma ve programlarını TRT ekranlarında çok rahatlıkla göstermemiz mümkün olmaz.

EUROVİSİON MİLLİ DAVA DEĞİL: Eurovision Şarkı Yarışması eskisi kadar milli dava konusu olmuyor. Puanlama sistemi masaya yatırılmalı. Geçen yarışma öncesi Can Bonomo bütün oylamalarda ikinciydi. Ancak işin garibi yarışmada böyle olmadı. Bazı ülkeler oturuyor birinciyi belirliyor, biz de şakacıktan oylama yapıyoruz. Bundan sonra sonucu belli Eurovision’a katılmama seçeneğimizi de kullanabiliriz. Azerbaycan’daki yarışmaya katılmamayı düşündük ama Azerbaycan’a ayıp olur diye katıldık.

‘TARKAN İSTEMEDİ BİZ DE SAYGI GÖSTERDİK’
ÇOK sevdiğimiz dostumuz Tarkan’a her defasında Eurovision’da yarışması için teklif götürüyorum. Tarkan da bana normal olarak, “Birinci olacaksam gelirim. İkincilik kariyerime zarar getirir. Bestenizi yapalım, destek verelim ama bizi affedin” dedi. Biz de saygı gösterdik.

İSTESEK REYTİNG BİRİNCİSİ OLURUZ: TRT 1’in önüne geçen özel kanallar var. TRT 1 reytinglerde 4 yıldır dokuzuncu kanaldı. Kendimizi çok zorlamıyoruz. Kendimizi birinci olmak için zorlarsak kamu yayıncılığımızdan taviz vermek zorunda kalırız. Yoksa 3 dizi yaptırıp yukarıya doğru tırmanırız. O nedenle ayağımızı frene dokunuyoruz, bu bizim bilinçli tercihimiz.

PEPEE 1 MİLYON 480 BİN KAZANDIRDI: TRT Çocuk’taki ‘Pepee’nin battaniye, bardak, ıslak mendil gibi satılan ürünlerinden 7 ayda yaklaşık bir milyon 480 bin lira kazandık. Ayrıca Pepee Dergisi şu an Türkiye’de en çok satan ikinci dergi oldu. Bu arada TRT Şeş’le çok önemli bir misyonun yerine getirildiğini herkes söylüyor, BDP’liler hariç.

LEYLA İLE MECNUN: Şahin iftarda TRT 1’nin fenomen dizisi Leyla ile Mecnun’la ilgili olarak da fikirlerini paylaştı: “3-4 yıl önce TRT’nin genç izleyicisi yoktu. Leyla ile Mecnun gençlere hitap ediyor. Yayınlandığı gün Twitter’da 1 milyon civarında twit atılıyor”...

 

  • ki
    killinsoftly
    ibrahim bey gerçekten çok kaliteli ve çalışkan bir bürokrat
TÜM YORUMLARI GÖSTER