X

Günün gelişmelerini anlık takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

Takipte Kalın

Felaket daha yaşanmadan bilimsel veriler ışığında bölgede teyakkuz haline geçtiklerini söyleyen Küçükali; ancak alınan tüm önlemlere rağmen doğal afetin 40 dan fazla canımızı aramızdan aldığını belirtti. Batman dışındaki sel felaketlerinin nisbeten daha az yıkıma neden olduğunu ifade eden Küçükali, şu anda Batman merkezde 15 bine yakın ailenin tüm ev eşyalarını kaybettiğini ve aile düzenlerinin alt üst olduğunu vurguladı.

“10 Bin Ailenin evini Yeniden Donatacağız”

Türk insanının merhamet eli olarak Sri Lanka ve Endonezya’lara kadar afetzedelere yardıma koştuklarının altını çizen Küçükali; “ Binlerce kilometre öetelere uzattığımız yardım elini kendi insanımızdan elbette esirgemeyeceğiz. Biz Türk Kızılay’ı olarak Batman ve çevresindeki 10 bin ailenin selden zarar görmüş ev eşyalarını tepeden tırnağa yenileyeceğiz. Bu dünyada örneği görülememiş bir yardım kampanyası olarak tarihe kaydını düşecektir. Batmanlılar ve çevredeki afetzede kardeşlerimiz hiç korkmasın, yaralarını saracağız zira onların arkasında Türk Kızılay’ı var” dedi.

Öte yandan Türk Kızılayı yetkililerinden alınan bilgiye göre bu hafta içinde 80 TIR’dan oluşan Kızılay Yardım Konvoyu, Ankara’dan bölgeye hareket edecek. Yardım malzemeleri burada kriz masası yetkililerine teslim edilecek. Yardım malzemeleri arasında televizyondan buzdolabına; koltuktan çamaşır makinesine kadar bir evin ihtiyaç duyabileceği her şeyin olacağı öğrenildi. Diğer yandan, Türk Kızılayı’nın psikolog ve sosyal yardım ekipleri de afetin bölgede yarattığı ruhsal travmaları azaltmaya yönelik çalışmalara aralıksız olarak devam edecekleri açıklandı.