HT Gastro
Keşfet

Temizlik için kullanılabilecek 8 ürün

Bugüne kadar kullandığınız tüm temizlik malzemelerini unutun! Bu sıra dışı 8 ürün, en sevdiğiniz temizlik malzemelerinin yerine geçecek.

Giriş: 22.06.2024 - 17:06 Güncelleme: 22.06.2024 - 17:06
Habertürk
Haberler Gastro Keşfet Temizlik için kullanılabilecek 8 ürün
1

Herkesin ev temizliğinde kullandığı birkaç favori ürünü vardır. Peki, evinizdeki bazı alanları hiç beklenmedik malzemelerle temizleyebileceğinizi biliyor musunuz? İşte buzdolabı, ecza dolabı ya da kilerde bulabileceğiniz ilginç temizlik malzemelerinden birkaçı...

2

Ketçap: Kıyafetlerde bıraktığı lekelerle kötü bir ün salan ketçapın tencere ve tavalardaki karartılar ve diğer lekeleri çözmeye yaradığını biliyor musunuz? Ayrıca gümüş parlatmak için de oldukça etkili bir çözümdür.

3

Beyaz ekmek: Beyaz ekmek yapışkanlığı ile ünlüdür ki, bu özelliği geleneksel temizlik malzemelerinin çıkaramadığı lekelere müdahale etmek için kullanılabilir. Kırık cam parçalarını toplamak için de birebirdir.

4

Kahve telvesi: Kahve lekeleri de ketçap lekesi kadar ünlüdür ama kahve aynı zamanda koku emici özelliği ile de sık sık gündeme gelir. Evinizdeki istenmeyen kokuları önlemek için, belli köşelere kahve koyabilirsiniz.

5

Beyaz pirinç: Uzun ince vazoları içine elinizi sokarak yıkayamıyorsanız, temizlemek için pirinç kullanabilirsiniz.

6

Alkolsüz içecekler: Gazlı meşrubatları içmekten keyif alıyor olabilirsiniz ama başka amaçlara da hizmet edebileceklerini biliyor musunuz? Örneğin inatçı lekeleri sökmeye...

7

Hidrojen peroksit: Yaralanana ya da hastalanana kadar ecza dolabının bir köşesinde unutulan hidrojen peroksit, temizlik konusunda da maharetlidir. Özellikle metal yüzeylerin temizliğinde etkili ve kullanışlıdır.

8

Mısır nişastası: Mısır nişastası, kimi yemek tariflerindeki malzeme listesinde boy göstermek dışında temizlik için de kullanılabilir. Özellikle de halı temizliğinde oldukça etkilidir.

9

İspirto: Yaraları dezenfekte etmek ve iyileştirmek için kullanılan ispirto aslında çok yönlü temizleyicilerden biridir. Elektronik aletleri dezenfekte etmeye ve temizlemeye yarar, en zor lekelerden kurtulmanızı sağlar.

Bu içeriği paylaş
İLGİLİ İÇERİKLER