HT Gastro
Keşfet

Balkonda sebze yetiştirmek

Açık alan sınırlı olsa da, bir veranda veya balkon yıl boyunca bol miktarda taze sebze, ot ve meyve üretmek için kullanılabilir.

Giriş: 27.06.2024 - 16:39 Güncelleme: 27.06.2024 - 16:43
Haberler Gastro Keşfet Balkonda sebze yetiştirmek

Eğer bir apartman dairesinde yaşıyorsanız, 'kendin yetiştir' trendine katılmak için alışılmışın dışında düşünmeniz gerekebilir. Açık alan sınırlı olsa da, bir veranda veya balkon yıl boyunca bol miktarda taze sebze, ot ve meyve üretmek için kullanılabilir. Zemin alanı dışında, korkuluklar, duvarlar ve tavanlardan sarkan saksılar, katmanlı standlar, dikey bahçeler ve asılı saksılar ile kendinize bir yetiştirme alanı çıkarabilirsiniz.

Taze soğan

Söz konusu taze soğanları tekrar büyütmek olduğunda, kullandığınız taze soğanın kökünü bir bardak suyun içine koymak ve güneş ışığında bekletmekten ibaret. Yapmanız gereken tek şey suyu birkaç günde bir değiştirmek.

Kereviz

İstediğiniz kadar kerevizi kullanın; ancak kökün dip kısmına dokunmayın. Bu beyaz kısmı bir bardak suyun içerisine koyun ve kerevizin yeniden büyümesini izleyin. Bir hafta içerisinde toprağa ekilmek için hazır olacaktır. Ve birkaç hafta içerisinde mutfağınızda kullanmak üzere taptaze kereviz toplayacaksınız.

Marul

Marulun dip kısmını sakın atmayın! Bundan kereviz için kullandığınız yöntemle marul yetiştirmekte faydalanın. Ve bir daha asla marul satın almayın!

Kuru soğan

Soğanların köklerini saklar ve ekerseniz eğer, bir daha asla soğan almak zorunda kalmazsınız.Yapmanız gereken tek şey tamamen güneşli bir bölgede soğanları yarılarına kadar toprağa gömmek.

Zencefil

Kalan son zencefil parçasının buzdolabınızda pörsümesine izin vermektense zencefili toprağa ekmeyi deneyin. Siz daha ne olduğunu anlayamadan zencefil filizlenmeye başlayacak. Dikkat etmeniz gereken tek şey zencefili ışığın filtrelendiği bir yere ekmek.

Patates

Patatesleriniz dolapta kök vermeye başladığında patatesleri yaklaşık 2.5 cm'lik parçalara bölün ve her parçada bir-iki kök kaldığından emin olun. Kesik patates parçalarını iki gün boyunca bekleterek kurumalarını ve katılaşmalarını sağlayın. Bunları sonrasında 15 cm. Derinliğindeki toprağa gömün ve büyümelerini izleyin.

Sarımsak

Yalnızca bir diş sarmısaktan bütün bir bitki elde edebilirsiniz. Bir diş sarmısağı kökü altta kalacak şekilde toprağa gömün. Filizler görünmeye başladığında bunları keserek bitkinin sarmısaklara odaklanmasını sağlayın.

Bu içeriği paylaş
İLGİLİ İÇERİKLER