Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Turizm Yurtiçi Tatil Fırsatları 1800 yaşında tanrıça bulundu! - Turizm Haberleri

        Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Erzurum Atatürk Üniversitesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cevat Başaran'ın kazı başkanlığında yürütülen, Türkiye'nin değişik üniversitelerinden öğrencilerin görev aldığı kazılarda, antik kentin 6 bölgesinde çalışmalar sürüyor.

        İÇDAŞ A.Ş'nin ana sponsorluğunda gerçekleştirilen kazı bölgelerinden biri olan Odeion'da (küçük tiyatro) parçalar halinde mermer heykel ortaya çıkarıldı.

        Kazı Başkanı Prof. Dr. Başaran, 1800 yıl öncesine ait giysili kadın heykelin, yaklaşık 1 metre 70 santimetre boyunda ve kaliteli mermerden yapıldığını söyledi.

        Başaran, heykelin yanında koyun, köpek ve tazı gibi hayvanları simgeleyen mermer başlar ortaya çıkardıklarını belirterek, ''Elinde tuttuğu ok ve yay heykelin avcı tanrıça Artemis'e ait olduğunu gösteriyor'' dedi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa