Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Uzay Yolu'nun Atılgan'ı gerçek oluyor - Teknoloji Haberleri

        Uzay Yolu dizisindeki uzay gemisi Atılgan'ı dış saldırılardan koruyan güç kalkanının benzeri bilim adamları tarafından geliştirildi.

        Uzay Yolu filmindeki Atılgan uzay gemisini çevredeki saldırılardan manyetik güç kalkanıyla koruyan sistem İngiliz bilim adamlarına ilham kaynağı oldu. Savunma teknolojileri üzerine araştırmalar yapan İngiltere'deki Savunma Bilimi ve Teknoloji Labaratuarı'nda geliştirilen süperkondansötürün roket saldırısı veya şarapnel parçalarına karşı içinde bulunduğu aracı koruyabildiği söyleniyor.

        Saldırıdan çok kısa bir süre önce devreye giren süper kondansatör içinde bulunduğu tank veya başka bir askeri aracın roket tarafından vurulmasını engelliyor. Süperkondansatör askeri aracın etrafında güçlü elektro manyetik bir kalkan oluşturuyor. Tehlikenin bertaraf edilmesinin ardından süperkondansatör yeniden kendi kendini şarj ediyor ve ikinci saldırıya hazırlanıyor. Proje üzerine çalışan Profesör Bryn James "Bu teknolojinin kullanılmaya başlanmasında askeri araçlar çok daha hafif olabilir, bu kadar zırha ihtiyaç kalmaz. Bu kalkanın oluşumu için çok büyük miktarda enerjiye ihtiyaç duyulacağını düşünebilirsiniz ancak bunun çok daha az bir enerjiye ihtiyaç duyuluyor" dedi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa