Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam ABD’ye uçamayan THY, 4 koldan mekik dokuyor - İş-Yaşam Haberleri

        Gökhan ARTAN/GAZETE HABERTÜRK

        Darbe girişiminde yaşananlar nedeniyle Amerikan Federal Havacılık Dairesi (FAA) Türkiye ABD arasında uçuşları askıya alırken, bu karar iki ülke arasında tek direkt uçuşu yapan Türk Hava Yolları’nı da yolcuları da zor durumda bıraktı. Şirket seferlerin tekrar başlaması için dört koldan diplomasi atağı başlattı. THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, “İlgili tüm birimlerimiz FAA ile görüşüyor. ABD’deki Washington Büyükelçiliği’miz destek vermeye devam ediyor. Dışişleri Bakanı’mızın da desteği var. Dört bir koldan mekik diplomasisi var. Hep birlikte ABD uçuşlarının açılması için uğraşıyoruz. Amerikalılar buradaki tedbirleri gördükten sonra uçuşlara izin vereceklerdir. Tel Aviv, Londra gibi özel güvenlik isteyen destinasyonlara uçuşlarımız devam ediyor” dedi. THY’nin ABD uçuşlarında İstanbul çıkışlı yolcudan çok transit yolcu bulunuyor. ABD’de New York, Chicago, Houston, Los Angeles, Washington, Boston, San Francisco, Miami ve Atlanta olmam üzere dokuz noktaya uçan THY bu hatlarda önemli doluluk oranlarına sahip olmasıyla dikkat çekiyor. Kuzey Amerika uçuşlarında doluluk oranı yüzde 79.4 olan THY yılın ilk 6 ayında K. Amerika’ya 1 milyon 52 bin 461 yolcu taşıdı.

        5 BİN YOLCUYA OTEL HİZMETİ

        Turk Hava Yolları, uçuş iptalleri nedeniyle İstanbul’da kalan 5 bin yolcuya otel hizmeti verdi. Atatürk Havalimanı’nda da 15 bin kişiye içecek ve yiyecek ikram edildi.

        2 GÜNDE 1068 SEFERİ İPTAL OLDU

        Cuma gecesi yaşanan darbe girişimi nedeniyle Atatürk Havalimanı’nda tüm uçak seferleri aksadı. Sadece iki günde 1068 seferi iptal olan ve ABD uçuşlarını da yapmayan Türk hava Yolları’nın (THY) zararı milyonlarca doları buldu. Rusların milli havayolu şirketi Aeroflot da İstanbul-Moskova arasındaki uçuşlarını askıya aldı. Cumartesi günü THY’nin 925 seferi, pazar günü ise 143 seferi iptal oldu. Atatürk Havalimanı’nda pazar günü yolcu yoğunlukları dikkat çekti.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa