Bakan Çelik: Av sezon bereketli geçecek
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, denizlerde yapılan gözlemler ve yürütülen araştırmalarda, av sezonunun bol ve bereketli geçeceği yönünde bulgular elde edildiğini söyledi
ABONE OLGırgır ve trol ağları ile avcılık faaliyetinde bulunan balıkçılar için 15 Nisan'da başlayan genel av yasağı, Akdeniz’de 15 Eylül'de diğer denizlerde ise 1 Eylül'de sona erecek.
Konuya ilişkin AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Çelik, su ürünleri üretiminin geçen yıl 672 bin 241 ton olarak gerçekleştiğini belirterek, toplam üretimin yüzde 51,4’ünü deniz balıklarının, yüzde 7,7’sini diğer deniz ürünlerinin, 5,1’ini iç su ürünleri avcılığının ve yüzde 35,8’inin yetiştiricilik ürünlerinin oluşturduğunu ifade etti.
Denizlerde ve iç sularda avcılık yoluyla yapılan üretimin 431 bin 907 ton olduğunu, bunun 397 bin 731 tonunun denizlerden, 34 bin 176 tonunun iç sulardan elde edildiğini anlatan Çelik, yetiştiricilik üretiminin de 240 bin 334 tona ulaştığını söyledi. Bakan Çelik, su ürünleri avcılığının bir önceki yıla göre yüzde 42,9, yetiştiricilik üretiminin ise yüzde 2,2 arttığını vurguladı.