Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çizgi Yacht,World Superyacht Awards’ta (Dünya Süperyat Ödülleri) jüriden aldığı özel ödülüyle diğer Türk tersanelerinin arasından sıyrıldı ve kazandığı prestijli Neptün heykelciğiyle ismini taçlandırdı. Hatırlarsanız dokuz Türk adayın yer aldığı bu ödüllerde RMKMarine, Karia ve Sarafin ile ödül alan iki Türk yapımı süperyat da ödül aldı. Peki Çizgi Yacht’ı diğerlerinden farklı kılan özellikler neydi? Bu ödüllerin habercisi olarak sayılan, her eylüldeMonaco’da yapılan, 30metre üzerindeki yatların sergilendiğiMonaco Yacht Show’da yabancı basın en dikkat çekici yeni süperyat olarak adlandırmıştı E&E’yi. Dış çizgileri ve tasarımı Vripack’e, iç tasarımı ise Art-Line’a ait olan 42 metrelik bu yat; denizci ve sağlamyapısının yanı sıra, yenilikçi içmekânlarıyla dikkati çekmişti.Metal, ahşap, Lamelux’un sıra dışı duvar panelleri, deri, cam,mozaik,mermer gibimalzemeleri kolay kolay akla gelemeyecek şekilde biraraya getiren yat, bu özelliğini, iç tasarımcının yanı sıra mücadeleden çekinmeyen Çizgi Yacht’a borçlu. Endaze tarafından yürütülenmühendislik çalışmaları, çelik gövde ve alüminyumüst yapının titizlikle inşa edilmesi de E&E’nin beğenilmesini sağlayan diğer özellikler.

        ŞAHANE MANZARALI KAMARALAR

        26 aylık bir çalışmanın sonunda, geçen ağustosta denize indirilen E&E’yi, tersanenin ortaklarından Hasan Sancak şöyle anlatıyor: “Farklımateryallerin bir araya getirildiği bir proje oldu. Bir duş kabini düşünün; bir cephesimozaik, bir cephesimermer, bir cephesi lake. O kadar detaylımalzeme kullanıldı yani... Art-Line sadece çizimleri yaptı, her şeyin üretimi bize aitti. Çok sayıda parçayı sadece bu proje için ürettirdik. Ayrıca çeşit çeşit kumaş ve deri kullanıldı; sadece ürün tedariğimiz 1.5-2 yıl sürdü.Mobilyaların üretimini yapanModus Design da gerçekten çok iyi iş çıkardı...” Ekspedisyon tipi bir yat olduğu için çok daha büyük iç hacme sahip olan E&E, sahibi tarafından kullanılmadığı zamanlarda Akdeniz’de kiraya veriliyor.Misafirler,mürettebat bölümünden ve ana güverteden uzakta, üst güvertede konaklıyor. Dolayısıyla, her kamaranın -banyolar dahil- çok büyük pencereleri ve şahane manzarası var. Hatta, üç kamaradan kapıyı açıp doğrudan koridora, dış güverteye çıkılabiliyor. Yatın dörtmisafir kamarası var ama kaptan kamarası da istendiğindemisafirlere ayrılabiliyor çünkü en üst güvertede vemuhteşembir manzarası var.Mürettebat bölümü ise 13 kişilik.

        Dünyanın bütün denizlerinde

        Dünyanın bütün denizlerinde seyir yapabilecek bir tekne olan E&E’nin seyir menzili de çok yüksek; 12 knot hızda 4.500, 8 knot hızda 10 bin deniz mili. E&E’nin motorları 490 tonluk bir yata yaraşır şekilde, iki adet 750 beygirlik ağır hizmet makinesi. E&E’nin boyuna göre küçük makinelerle 14.5 knot hıza ulaşabilmesi de Vripack’in başarısı olarak gösteriliyor. E&E’nin satış fiyatı 18 milyon 495 bin Euro.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar