Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İkinci kez İstanbul'da RMK Marine'in sponsorluğunda yapılan, süperyat dünyasının en prestijli ödül organizasyonu Dünya Süperyat Ödülleri'nde (WSA) Tansu Yachts'ın 34 metrelik teknesi Only Now ve 72.60 metrelik Vicky ile ilk Neptün heykelciklerimizin mutluluğunu yaşadık.

        Only Now 2 güverteli yarı deplasman ya da planing motoryat sınıfında, Vicky ise bu sene ilk defa verilen kalite ve değer ödülü ile Neptün heykelciğine hak kazandı. Proteksan&Turquoise de klasik tarzdaki yelkenlisi 32.89 metrelik Simba ile jüri özel ödülünün sahibi oldu.

        34 metrelik Only Now, iç mekânlarından ziyade açık alanlarının genişliğiyle dikkat çekici. Ödül töreninden sonra görüştüğümüz Rıza Tansu, "Only Now, tasarımı ve üretimi yüzde 100 bize ait olan ilk Neptün sahibi proje. Taklitten kaçınarak, dolayısıyla farklı olarak kazandığımız için bu ödül bizim için çok anlamlı" dedi.

        Arkadaşı ressam Birol Kutadgu ile yaptıkları okyanus aşırı seyahati "Ia Orana" adıyla kitaplaştıran eski bankacı, deneyimli denizci Akın Öngör için tasarlanan Only Now, hem Tansu'nun tarzı hem de sahibinin geniş dış mekan tercihine göre inşa edilmiş. İç mekânları minimalist bir anlayışla dekore edilen teknede, bu boyda bir yata göre daha az kamara bulunuyor. 6 misafir ve 5 mürettebat kapasitesine sahip Only Now'ın ana kamarası çok geniş. İçinde yürünebilecek kadar geniş giyinme kabini, 2 banyosu bulunuyor. 22 knot hıza ulaşabilen Only Now uzun seyirlerde güven verecek kadar denizci ve elbette gerekli teknik donanıma fazlasıyla sahip bir tekne.

        Uzun ve lüks bir tatil vaat ediyor

        2012 Mayıs’ında suya inen, Haziran sonunda sahibine teslim edilen 72.60 metrelik Vicky, ön güvertedeki helikopter pisti ve benzerlerinden farklı, yuvarlak hatlı balkonlarıyla iddialı adaylar arasındaydı. İki adet 2447 HP Caterpillar motoruyla 12 knot seyir, 17 knot azami hıza sahip olan Vicky, 7000 deniz mili seyir menziliyle çok uzun ve lüks bir tatil vaat ediyor. 32.89 metrelik Simba ise Hoek Design imzalı, klasik tarzda bir süperyat. Alüminyum gövde, karbon donanım ve salmasıyla iddialı. Özellikle orsa seyrinde performanslı olacağı öngörülüyor. Güverte altında 22 feet’lik tender saklama bölümü bulunan süperyat, ayrı bir mürettebat kokpitine sahip. Ana kamarasının yanı sıra, üç çift kişilik kamarası ve bir de iki tek yataklı kamarası var.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar