Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ovo 720C, 2011 Red Dot Tasarım Yarışması'nda tasarım mansiyonu kazandı.

        Ulaşım ve taşıma araçları kategorisinde DesignTurkey Ödülleri'nden de eli boş dönmeyen Ovo 720C'nin güzelliği bir kez daha tescillendi.

        ndüstriyel tasarımcı Serhan Güzelderen ve Erkan Şahin, denizle haşır neşir olunca, önce tekne almaya, sonra da kendi teknelerini kendileri tasarlamaya karar vermişler. Böylece 2007'den beri üzerinde çalıştıkları küçük ama kullanımı kolay Ovo 720C ortaya çıkmış. Bütün bu işler birdenbire olmamış haliyle... Önce denizci bir tekne yaratmak için gemi inşa mühendisleriyle sıkı bir çalışma gerçekleştirmişler. İtiraf edelim Ovo 720C alıştığımız çizgileri taşımıyor. Hatta oval hatlarıyla biraz sınırları zorluyor bile. Gri gövde ve canlılığın, neşenin rengi turuncu minderlerle alışılmışın dışında bir görüntü sergiliyor Ovo 720C.

        YÜZDE 100 TÜRK

        Ovo Yachts'ın Sapanca'daki tesislerinde yüzde 100 Türk işçiliği ile ortaya çıkmış. Designvena adı altında Güzelderen ve Şahin imzası taşıyan küçük hanımefendi, mega yatların tasarım zenginliğini ve konforunu, 7.5 metrelik yatta yorumlayan keyifli, prestijli bir tekne olarak tasarlanmış. Hardtop'lı 720C, günlük geziler için ideal. Cam takviyeli epoksi sandviç tekniğiyle üretilmiş. Kıç platformdan bir basamak ile ulaşılan havuzlukta, karşılıklı yerleştirilen, nemden ve sudan etkilenmeyen turuncu renkte suni deri kaplı koltuklar ve kanatları açılıp büyütülebilen bir masa kullanıma sunuluyor. Bu ahşap masa alçaltılarak, üzerine konulan minderler sayesinde güneşlenme alanına dönüştürülebiliyor. Üstelik koltukların altı geniş saklama alanlarına sahip; usturmaçalar ve bağlama halatları kolayca istiflenebilir. Duş başlığı kıç aynaya gömülü. CE sertifikalı Ovo 720C'nin baş tarafında doğal güneş ışığından yararlanmanızı sağlayacak bir heç var.

        HER ŞEY VAR

        Sürgülü cam kapıdan kokpite girdiğiniz zaman, iskele tarafta kapaklı tek evye ile tek gözlü ocağın yer aldığı pratik ve işlevsel bir kuzine, sancak tarafta ise kaptan koltuğu çıkıyor karşınıza. Hem koltuğun yüksekliği hem de etrafınızdaki geniş camlar, seyir halinde çevrenizi rahatça görmenize imkân verirken, hidrolik dümen keyifli sürüş olanağı sağlıyor. Tezgâh altında, Hafele dolaplar ve çekmeceler bulunuyor. Başüstü, yan yürüme yolları ve iç mekânlarda olduğu gibi havuzluk ve kıç platformda da kaymaz özelliğe sahip polyester tercih edilmiş.

        İç mekânda standart olarak bir başaltı kamarası, oturma grubu ve elips şeklinde masa bulunuyor. Yemek yenilebilecek bir alan sunulduğu gibi ihtiyaç halinde masa minderlerle donatılarak oturma alanına dahil edilip iki kişilik bir yatak haline geliyor. Sancak tarafta tuvalet var.

        Tavan, lüks araçlarda kullanılan alkantara ile kaplı. Sıralı led aydınlatmalarla içerisi yeterli ışığa sahip. Güvertenin kıçına bakan tarafına ise oynar başlıklı power led ışıklar yerleştirilmiş. Ovo 720C, 75-125 HP arası Yanmar motorla kullanılabiliyor. 125 HP Yanmar dizel motorla teknenin maksimum hızı 26 knot'a, seyir hızı ise 22 knot'a ulaşıyor.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar