Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Beşiktaş, Ankara’daki evinde Mersin takımını ağırladı. 1-0 biten ilk yarı biraz ilginç olmadı mı?

        Biraz mı? Bence epey ilginç oldu. Birincisi Mersin takımının sert oyunu. Aslında Mersin İ.Y. penceresinden bakarsak akıllıcaydı diyebiliriz. Zira Beşiktaş’ı kendi orijinal temposunda oynadığında durduramazsınız. Sıkça çalınan fauller Beşiktaş’ın orijinal temposuna çıkmasına müsaade etmedi. İkincisi Sadiku- Murat Ceylan- Mehmet Taş üçlüsünün Sosa-Veli- Oğuzhan üçlüsüne çok çok yakın oynamasıydı. Bu çok daha akıllıcaydı. Bazen oyunu hızlandıramazsınız ama oyuncularınızı hızlandırırsınız. Rıza Hoca tempoyu düşürdüğü gibi orta sahadaki yakın markajla da Töre-Demba Ba-Olcay üçlüsünün hızlandırılmasına müsaade etmedi. Böyle olunca Beşiktaş en büyük özelliği olan ‘coşkulu yüksek tempo’ oyunundan uzaklaştı.

        Ne zamana kadar sürdü bu?

        16.30’a kadar. Aslında maçın başlama saati 16.00’ydı. Ama futbol yarım saat gecikmeli olarak Töre’nin startını verdiği presle başladı. Serdar da öncelik alarak baskıyla kazandığı topu çok çabuk Demba Ba’yla buluşturduğunda oyun bir anda eski sessiz siyah-beyaz film hızında akmaya başladı. Demba Ba ve Töre birer dokunuşla Olcay’ı buldular. Olcay da tek dokunuşla topu içeri attı ve futbol başlamış oldu. Bu gol hem hazırlanış olarak hem de bitiriş olarak seyirlikti. O dakikaya kadar Beşiktaş ‘çabuk oyun silahından’ yararlanamasa da ‘çabuk oyuncu silahından’ yararlanarak öne geçti.

        Ya sonra?

        Kalan bir saatte Beşiktaş kendi orijinal temposunda coşkulu ve üretken bir oyun oynadı. Mersin karşılık vermek için tüm hamlelerini kullandı. Ev sahibi takım çabuk oyuncularıyla farkı arttırmaya çalışırken konuk takım Sinan’la beraberliği yakaladı. Bu golde Serkan Balcı’nın topu dışarıdan çevirdiğini sanıyorum. Beraberliğe çok çabuk reaksiyon verdi Beşiktaş. Olcay’ın harika pasında Demba Ba düşe kalka golü attı, Beşiktaş yeniden öne geçti. Sonraki 25 dakikada yüksek tempoda ve heyecanlı bir oyun izledik. Beşiktaş rakibine kale önü pozisyonu vermeden maçı bitirdi.

        Maçın oyuncuları kimlerdi?

        Veli sahanın çalışkanıydı. Serdar yükselen formunu iyi oyunla devam ettirdi. Töre etkili, Ba bitiriciydi. Sahanın yıldızı ise bir gol ve bir asistle oynayan Olcay Şahan’dı.

        Ya Tolgay?

        23 dakika oynadı. İyi oyuncu olduğunu biliyoruz. Ancak her yeni transfer gibi o da oturmuş bir takımın içine geldi ve zamana ihtiyacı var. Zaman içinde katkısı daha net ortaya çıkacaktır.

        KADRO DERİNLİĞİ

        Forma rekabetinin artışı ikinci yarı için en büyük avantaj olacak. Derin kadro ve rekabetçi oyuncular hedefe koşarken sadece lig için değil kupalar için de çok önemli.

        OĞUZHAN

        Oğuzhan ise aldığı şansı yine çok iyi kullanamadı. Artık daha iyisini yapmanın yolunu bulmalı.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar