Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İLK maçtan avantaj sayılabilecek bir skorla ayrılan Beşiktaş’ta Bilic’in rövanş için belirlediği stratejiler doğru muydu?

        Beşiktaş’ın çeyrek finale adını yazdırması için abartısız her şey hazırdı. Tribünde büyük bir kalabalık ve coşku, forvet hattında iki santrfor, iyi seçilmiş bir 11 ve iyi düşünülmüş bir stratejiyle Beşiktaş maça başladı. İlk 45 dakika oynandığında bir kez daha gördük ki Brugge karşısında iki seçeneğimiz vardı; ya kendinizi kandıracaksınız, ya da rakibinizi kandıracaksınız. Bilic ikinci seçeneği işaretledi. Ve oyunda üstünlüğü alacak 11 yerine sadece skoru alabilecek 11’le maça başladı. Mağlubiyet sebebiyle eleştiriler olacaktır. Ancak sadece bir yaratıcı oyuncunun olduğu bir orta sahayla belki oyun üstünlüğünü alırsınız fakat skor yapamazsınız. Bunun yerine oyun üstünlüğünü bir tarafa bırakan, sadece skora odaklanan bir Beşiktaş seyrettik. İlk devre pozisyonsuz geçti.

        Peki ikinci yarıda ne değişti?

        İkinci yarının başında Motta’nın golüyle öne de geçtik. Fakat Brugge çabuk cevap verdi. 51 ve 53. dakikalar arası neden skoru koruyamadığımızın özetiydi aslında. Preud’homme 1-0’a çok çabuk reaksiyon verdi. Gedoz’u oyuna aldı. Birkaç dakika ardından golü bulduktan sonra da Gedoz hamlesiyle ofansifleştirdiği takımı tekrar bir hamleyle defansifleştirdi. Bunlar son dönemde gördüğümüz en seri ve etkili antrenör hamleleriydi. Sonuçta skor 1-1’e geldikten sonra biz reaksiyon veremedik. Tıpkı stada gelenler gibi sahadakiler için de yediğimiz gol bir kırılma yarattı. O dakikadan itibaren oyun disiplininden kopmuş ve organize olamayan bir Beşiktaş izledik. Elendik ama ne kazandık ona bakalım. Bana sorarsanız ‘Genç Beşiktaş’ birbirinden zorlu 14 uluslararası maç oynayarak ciddi anlamda bir tecrübe kazandı. Bu önemlidir. Buraya kadar bir futbolsever olarak Beşiktaş’a teşekkür etmeliyim. Farklı heyecanlar yaşatan bu takım, Avrupa yarışı için bu sezon özelinde üzerine düşeni fazlasıyla yapmıştır.

        Lige yansıması nasıl olur?

        İki kulvarda giden Beşiktaş’ın ligle birlikte çok daha diri olacağını düşünüyordum. Elenmek moral bozar ama daha önemlisi incitilerek elenmektir. Dün akşam ‘Genç Beşiktaş’ incitildi, umarım herkes ‘kim incitti’ diye kendine kendine sorar.

        BEŞİKTAŞ’I ALKIŞLAYIN

        Buraya kadar çok iyi yarıştı Beşiktaş. Ben her şeye rağmen alkışlanmalı diyorum.

        MAÇIN YILDIZI PREUD’HOMME

        Michel Preud’homme çok çabuk cevap verdi değişen her şeye. Her skora bir reaksiyon gösterdi ve bunlar da hep tuttu.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar