Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        KADIKÖY dönüşü G.Saray, Başakşehir önünde ilk yarıyı 1-0 önde geçti. Tatmin edici oyun oldu mu?

        Oldu. Bu kez kanatlarda Bruma ve Yasin’le başladı Hamza hoca. Burak’ın yokluğunda da Umut sahadaydı. Baskılı bir G.Saray izledik. Her ne kadar topu kale önüne getirmekte zorlansa da ben bu yarıdaki G.Saray’ı beğendim. Karşısında Abdullah Avcı’nın ‘düzenli ordusu’ var. Disiplinli ve savunma becerisi yüksek, caydırıcı kontratak planları olan bir takım. Bu tip rakibe karşı oynamak zordur. Tedbirsiz gidemezsiniz. Tedbir, stoperlerin önünü boşaltmayan Hamit’ti. Mantıklı seçim. Giderken de kanatları tercih etti Hamza hoca. Bu da mantıklı seçim. Zira Başakşehir’le 0-0’ı cepheden oynayıp kazanan yok gibi. Bu yarıda 2’si net 3 fırsat verdiler. Ancak tüm devreyi büyük takımın evde oynayacağı gibi oynadı. Hücumda genellikle sol kanadı ve Olcan’ı kullandılar. Her ne kadar Selçuk’un golü sağdan Sabri’nin ortasıyla gelse de ben Olcan’ın iyi bir ‘atak sol-bek’ performansı çizdiğini gördüm. Gol şıktı. Selçuk’a yakıştı.

        G.Saray ikinci yarının başında Umut’la 2-0’ı buldu. Son 11 dakikada ise Başakşehir durumu 2-2’ye getirdi. Biraz tuhaf olmadı mı?

        Olmadı. G.Saray Kadıköy’de de son 25 dakikada temposunu düşürmüştü. Dün de öyle oldu. İkinci yarıda her geçen dakika temposu düştü ev sahibinin. Bu hiç tuhaf değil. Rakip Başakşehir. Ligin en makul ve en mantıklı oyunlarını oynayan ekip bu. Abdullah Avcı kim ne derse desin en büyük antrenör sorunsallarından bir kısmını doğru şıkkı işaretleyerek yanıtlayan bir teknik adam.

        Neymiş bu antrenör sorunsalı?

        Risk nedir, ne zaman alınır? İşte bu soruya verdiğiniz cevap sizin sadece gözlem ve analiz yeteneğinizi değil, antrenör yeteneğinizi de gösterir. Dün gece Abdullah hoca bu soruya en doğru yanıtı verdi. Maç öncesi analizini maç sırasındaki gözlemiyle birleştirdi ve G.Saray’ın temposu kırılmaya başladığından itibaren hamlelere başladı. Önce Cenk sonra M.Batdal ve Tayfun. Tamamı ofansif hamleler. Tamamı zamanlama olarak kusursuz. Balıkesir’in başındaysanız bu hamleleri daha da geç yapabilirsiniz. F.Bahçe’nin başındaysanız daha erken yapabilirsiniz. Ancak Başakşehir’in başındaysanız dün akşamki gibi yapmalısınız. Hocayı tebrik edelim.

        Ya Hamza hoca? Onun hamleleri?

        En zoru öndeyken yapılan hamlelerdir. Yine de daha iyisi olabilirdi. Dün için belki antrenör performansı tartışılabilir ama asıl sorun Hamza Hoca’dan önceye dayanıyor. G.Saray 15 milyon Euro harcamış bekler için. Ama gözden çıkarılan Sabri ve başka pozisyona alınan Olcan oynuyor. İtiraz da edemeyiz. Sabri en iyi sağ-bek. Olcan da gecenin iyisiydi. Tempo neden düşüyor diye sorulabilir ama doğru soru şu olmalı; Hamza hoca bu takımın temposunu 15-20 dakikadan 60 dakikaya nasıl çıkarttı? Prandelli ‘ilk 20 dakika iyiydik’ diyeli daha 4 ay oldu. Unutmayalım.

        FEDAKAR MUSLERA

        Muslera takımını mağlubiyetten kurtardı. Son dakikadaki müdahalesiyle iyi bir kaleci olmasının yanı sıra fedakarlıktan kaçmadığını da gösterdi. Atılabilirdi.

        PROTESTOLAR

        Durum 2-2 ve son dakikalar. Top Bruma’ya gelince protesto başlıyor. Şaşırdım. Protesto edilmesi gerekenler sahadakiler değil, maçı plazmadan izleyen asıl sorumlulardı!

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar