Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Konya’da daha maç başlamadan, Fenerbahçe’nin kadro tercihiyle ilgili tartışma başladı. İlk 11’i siz nasıl buldunuz?

        Fenerbahçe, Galatasaray’ın önceki gün kazanmasıyla 1 maç eksikle 5 puan geride kalmıştı. Böyle bir durumda Fenerbahçe takımının santradan 90. dakikaya kadar gol atmaya yönelik bir oyun oynayacağı ve bu oyunu oynayabilecek bir 11 ile sahaya çıkacağı beklenirdi. Eski kulübünün genetik yapısını, ne niyetle sahaya çıkacağını çok iyi bilen Aykut Kocaman’ın ise oyun planını “Bekleyelim, durduralım ve hızlı çıkalım” şeklinde hazırlayacağını düşünmüştük. Ancak tam tersi oldu. Konya takımı iki forveti Hasan Kabze ve Mahlangu’yu birlikte oynattı. İki kenarda da Djalma ve Torje gibi ofansif karakterli oyuncularını kullandı. Üzerine bir de takımın ve ligin en etkili ofansif kanat oyuncularından biri olan Ömer Ali’ye savunmanın sağında yer verdi. Özetlersek, Aykut Hoca 5 net ofansif oyuncu kullanarak niyetini şöyle ortaya koydu: “Santrayla birlikte gol atmak için oynarız.” İsmail Kartal ise beklenenin aksine daha defansif bir 11 tercih etti.

        Konya’nın erken golü oyunu nasıl etkiledi?

        Konyaspor ikinci atağında sağ beki Ömer Ali’nin geliştirdiği atakta Mahlangu’nun golüyle öne geçti. Bu erken gole rağmen Aykut Kocaman oyun düzeninde bir değişikliğe gitmedi. İşler iyi giderken gerek de yoktu zaten. Ancak Fenerbahçe’den daha erken bir dokunuş bekleyebilirdik. Her ne kadar net gol fırsatları üretse de, kuvvetli bir oyun üretememişlerdi.

        Peki ikinci yarıda neler gördük?

        İki takım da maça başladıkları şekilde ikinci yarıya başladılar. Fenerbahçe’nin ilk hamlesi Selçuk-Emre değişikliğiyle gerçekleşti. Daha sonra Webo ve Diego oyuna dahil oldular. Her ikisi de gol için yapılmış hamleler. Yanlıştır diyemeyiz. Ancak 3 değişikliğin de zamanlaması sorgulanabilir. Giderek daralan zaman içerisinde kuvvetli bir oyun üretmeden, net gol fırsatları yakalamadan süreyi geçirmek doğru olmadı. Ya daha erken oyuncu değişiklikleri yapılmalıydı ya da İsmail Kartal oyuncu değiştirmiyorsa oyunu değiştirmeliydi. Mutlaka 3 puan alması gereken bir maçta defansif bir 11’le oyuna başlamak, Fenerbahçe’ye 1 saat kaybettirdi! Yarım saat şampiyonluk mücadelesi veren bir takım için yetmez. Kuvvetli bir oyun olmadığını söyledim. Zira gol de kuvvetli bir oyunla da değil kornerde Egemen’in kafa vuruşuyla geldi. İkinci yarıda bir not da ofansif bir 11’le çıkan Konyaspor’un giderek defansif tercihler yapması, Fenerbahçe’nin de defansif 11’ini giderek daha ofansif hale getirmesiydi. Aslında maçın başlaması beklendiği şekilde bittiğini, bitmesinin beklendiği şekilde başladığını söyleyebiliriz.

        Bu beraberlik F.Bahçe’nin şampiyonluk iddiasını nasıl etkiler?

        Fenerbahçe önümüzdeki hafta derbide Galatasaray’ı yenerek bu kaybı telafi edebilir. Ancak bir de Beşiktaş var! Belki puan olarak Fenerbahçe çok geride değil ancak şampiyonluk için çok daha güçlü oyunlar gerekiyor. Özellikle de deplasmanlarda.

        ÖMER ALI

        Bu yetenekli oyuncu, kendisine savunmanın sağında verilen görevi büyük bir iyi niyetle yapmaya çalışıyor. Bu ofansif tercihinden dolayı Aykut Kocaman’ı, performansından dolayı da Ömer Ali’yi kutlamalıyız.

        GAYRET DEĞIL KALİTE

        Diego son 10 dakika oyundaydı. Ciddi bir gayret içerisindeydi. Ancak hala kendisinden beklenen katkıyı yapamıyor. Çünkü ondan beklenen gayretten öte kalite.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar