Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir’de meydana gelen yangında onlarca hektarlık orman küle döndü. Milyonlarca ağacın yandığı ve sayısı tahmin edilemeyecek kadar çok hayvanın acı çekerek ölmesine neden olan yangın yediden yetmişe herkesin yüreğini yaktı.

        Yangın sırasında gözler, Türk Hava Kurumu’nun önceki yangınlarda başarılara imza atan yangın söndürme uçaklarını aradı. Önce, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli THK ile ilgili saptamalarını kamuoyuyla paylaştı.

        THK, yangın söndürme uçakları konusunda gerekli hassasiyeti göstermezken, kurumda görevli avukatlar bulunduğu halde kurum dışından bir avukatlık ofisiyle anlaşma konusunda oldukça hassas davranmış!

        A. Bertan Nogaylaroğlu’nun THK Başkanı seçilir seçilmez CHP milletvekili Haluk Pekşen’in kızı Ezgi Pekşen ile avukatlık sözleşmesi imzaladığı ortaya çıktı.

        Sözleşmeye göre, THK, Pekşen Hukuk Bürosuna avukatlık ve danışmanlık ücreti olarak aylık net 20 bin lira ödeyecek. Sözleşmeye göre, THK’nın halen dava ve takiplere konu edilmiş olan alacak ve borçlarına ilişkin takip edilecek hukuki süreç sonucunda elde edilecek tahsilatlardan yüzde 5 avukatlık ücreti de Pekşen Hukuk Bürosuna ödenecek. Çok sayıda davası olan THK’nın bu sözleşmeyle aylık ortalama 150 bin lirayı Pekşen Hukuk Bürosuna ödemesi gerekecek.

        Sözleşme maddelerinden biri de; THK’nın görevlendirmesi ile yurtiçi ve yurtdışı çalışmaların yürütülmesinde kurum tarafından uygulanmakta olan en üst harcırah mevzuatı hükümleri uygulanacak.

        25 Mayıs 2019 yılında imzalanan sözleşme iki yıllık düzenlendi. THK 2 yıl boyunca Pekşen Hukuk Bürosuna ödemelerde bulunacak.

        THK Merkez Denetleme Kurulu, anlaşmanın yasaya aykırı olduğunu iddia ederek sözleşmenin derhal yürürlükten kaldırılması için noterden THK’ya ihtar çekti.

        İhtar sonrası sözleşme feshedilmezse Merkez Denetleme Kurulu dava açacağını açıkladı.

        Yaklaşık 100 yıllık bir kurum olan ve Türk halkının gözbebeği olan Türk Hava Kurumu’nun her konuda şeffaf olması gerekmez mi? Kurumun hukuki işlerini takip etmesi için bir avukatlık ofisiyle anlaşma imzalanırken hangi kriterler göz önünde bulunduruldu?

        Önümüzdeki günlerde mevcut THK Merkez Denetleme Kurulu üyelerinin yaptığı başvuru sonuçlanacak.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar