Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Görev yaptığı sınıfta henüz 7 yaşında olan kız öğrencileri farklı zamanlarda masasına çağırıp akılalmaz biçimde birçok kez taciz etti. Cetvelle kız çocuklarının eteklerini kaldırıp dokundu.Cinsel içerikli sözler söyledi.

        Derste bir müzik parçasıyla ilgili çalışma yapılırken bir öğrencinin “kamış” kelimesinin anlamını sorması üzerine, kelimenin erkek cinsel organı anlamına geldiğini, parçanın devamındaki “ucunu boyamışlar” sözü ile de erkek çocukların “sünnet” olayını ilişkilendirerek anlattı.

        Kız öğrencilerinin dudaklarından öperken, “Bal gibi, pamuk gibi, bal mı sürdün?” dedi.

        Türkçe dersinde örnek olarak ismini heceletirken, heceleri yanlış yerden bölüp, cinsel organı ifade eder tarzda hecelemeler yaptı.

        Bir öğrencisinin getirdiği çerezden kendisine de getirmesini istemesi üzerine, kız öğrenciye el hareketi de yaptı.

        Bir ölüm olayı nedeniyle annesi ile birlikte yaptıkları ziyareti öğrendiğinde kız öğrencisine, “Sen Furkan ile mi yattın” diye sordu.

        Sevgililer Günü dolayısı ile bir öğrencinin eşine ne aldığı sorusuna, “İç çamaşırı aldım” yanıtını verdi.

        Öğrencilerine sürekli “Sınıfta olan sınıfta kalır. Burada olanlardan ailelerinize bahsetmeyin, anlatmayın, anlatırsanız zayıf not veririm sınıfta kalırsınız” diye tehditler savurdu.

        7 YAŞINDAKİ 6 KIZ ÖĞRENCİYE 'BASİT İSTİSMAR'

        Henüz 7 yaşındaki 6 kız öğrencisine karşı basit cinsel istismar suçunu işlediği için yargılanan öğretmen Selami G. hakkında Bursa 5. Ağır Ceza Mahkemesi beraat kararı verdi.

        Yanlış okumadınız. Kan donduran, mide bulunduran tavır ve davranışlar sergileyen, 7 kız çocuğunun ömür boyu unutamayacakları travmaları yaşamasına neden olacak olan Selami G.'nin beraatine karar verildi.

        Bursa’da devlete ait bir ilköğretim okulunda 2001 doğumlu, olay tarihinde 7 yaşında olan 2. sınıf öğrencilerinin anlatımları, Adli Tıp Kurumu 6. Adli Tıp İhtisas Kurulu’nun raporlarında çocukların ruh sağlığının bozulduğu belirtildiği halde öğretmenin suçsuz olduğuna karar verdi mahkeme.

        Dosya, ailenin temyiz etmesi üzerine Yargıtay’a geldi.

        Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, sanık öğretmenin cezalandırılmasını ve beraat hükmünün bozulmasını talep etti.

        Yargıtay 14. Ceza Dairesi ise mahkemenin kararını onadı. Yani, sanık öğretmenin beraatine karar verdi.

        Bunun üzerine, karara Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı yeniden itiraz etti.

        Dosya şimdi Yargıtay Ceza Genel Kurulu gündemine gelecek. Genel Kurul’un vereceği karar sonrası kesinleşecek.

        Daire’nin verdiği karara itiraz eden Yargıtay Cumhuriyet Savcısı, öğrencilerin psikolog kontrolünde alınan ifadeleri, Adli Tıp raporu, müfettiş raporları, tanık beyanları, ailelerin ifadelerine ve çocukların ifadelerinin tutarlı olduğuna dikkat çekti.

        Psikolog raporunda, çocukların anlattıklarının birbiriyle tutarlı olduğu, doğruyu söyledikleri ve olaylardan psikolojik olarak etkilendikleri de vurgulandı.

        Zayıf not verip sınıfta bırakmakla tehdit ettiği öğrencilerini cinsel yönden istismar eden öğretmen hakkında verilen beraat kararının bozulup bozulmayacağı önümüzdeki günlerde belli olacak.

        Bu olay da gösteriyor ki, çocuklara yönelik cinsel istismar davaları gündeme geldiğinde cezaların artırımını tartışmak anlamsız. Önemli olan cezaların artırılması değil, karar verenlerin bakış açısı.

        Ortada bunca maddi delil varken “beraat” kararı verilmesi, çocuklara yönelik cinsel istismar olaylarının yaşanmasının önünü açacak.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar