Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

SON günlerde hava nasıl olursa olsun çok terliyorum. Ne yapmalıyım? Canan S./İstanbul

SİZE hem terleme probleminize hem de cildinize iyi gelecek bir peeling önereceğim. 1 kâse esmer tozşeker, 1 çorba kaşığı limon sirkesi, 1 çorba kaşığı bal, 2 çorba kaşığı yulaf unu, 1 çay kaşığı toz tarçın ve 4 çorba kaşığı çiçek yağını karıştırın. Banyoya girip tüm vücudunuzu bu karışımla ovun, ardından da duş alın. Bu formülden her banyoda yararlanın. Ayrıca haftada bir kese yaptırmalısınız.

**********

METABOLİZMANIZ ANANASLA CANLANSIN

METABOLİZMAYI hızlandıran bir içecek tarifiniz varsa benimle paylaşır mısınız? Eda K./Ankara

YARIM ananası 2.5 litre suyun içine küp küp doğrayın. İçine 1 tatlı kaşığı da karanfil katın. 10 dakika kaynattıktan sonra bir sürahiye alın. Bu karışımdan gün boyu içerek metabolizmanızı hızlandırabilirsiniz.

**********

CİLDİNİZE GÜLSUYUYLA NEM KAZANDIRIN

CİLDİM çok kuru. Nasıl bir bakım uygulamam gerekiyor? Naz Ç./İzmir

1 kahve fincanı ketentohumunu 1 çay bardağı suyun içinde 8 dakika kaynatın. 5 dakika ılınmasını bekledikten sonra 1 çorba kaşığı bal, 1 tatlı kaşığı tuzsuz tereyağı ve 1 tatlı kaşığı gülsuyuyla karıştırın. Karışımı gazlı bir bezle bastırarak cildinize yayın. 15 dakika beklettikten sonra cildinizi yıkayın.

**********

HASSAS YÜZLERE KAYISILI BAKIM

ÇOK hassas bir yüzüm var. Bakımı için ne önerirsiniz? Güler A./Mersin

2 adet olgun kayısı, 1 çorba kaşığı elma suyu ve 1 tatlı kaşığı balı blender’dan geçirin. Bu karışımı 3 gün boyunca yüzünüze ve boyun bölgenize sürün. Kullanmadığınızda soğuk bir yerde muhafaza edin. 3 günlük sürecin sonunda 10 gün ara verin. Ardından yeniden uygulamaya başlayın.

**********

KİRPİKLERİ BESLEYEN KARIŞIM

KİRPİKLERİM dökülüyor. Bu sorunu aşmam için tavsiyeniz nedir? Hazal K./Ankara

BİRAZ hindistancevizi yağı, aloevera jeli, bebe pudrası ve 1 kapsül E vitaminini karıştırın. Bu karışımı her gün kirpiklerinize sürün. Kirpikleriniz kısa sürede beslenip güçlenecektir.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar