Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça, Mordoğan’dan sonra Urla ve Güzelbahçe’ye de gemi seferleri başlatabilmek için çalışmaları hızlandırdı. Doğal sit alanı olan Urla’ya çevreyle uyumlu yüzer iskele kuran Büyükşehir, Bakanlık izinlerinden sonra sefer başlatacak. Deniz Üstü Köpürür, Hey Canım Rinna Rinnanay!

        Urla’da yaşayan biri olarak bu çalışma beni gerçekten sevindirdi. Kara yolu ile otoban yolu çok vakit almasa da İzmir’in merkezindeki otopark sıkıntısı yüzünden çok gerekmedikçe gitmiyorum. Ama deniz yoluyla keyifle sık sık İzmir’e gideceğimden eminim. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin son model gemilerden bir filosu var. Foça, Mordoğan ile başlattığı vapur seferlerine yeni bir rota olarak Urla ekliyor.

        ‘Deniz Ulaşımı Geliştirme Projesi’ kapsamında Urla’da gemi seferlerine başlamaya hazırlanan Büyükşehir, bölgenin doğal sit alanı olması nedeniyle, yanaşma yeri olarak bir yüzer iskele yaptı. Doğaya uyumlu ve bir yerden başka bir yere hareket edebilir özellikteki iskele, aynı zamanda İzmir’de bir ilk olma özelliği taşıyor. Tuzla’da imal edilen ve tamamen çelik olan yüzer iskele, can ve mal güvenliğini sağlamak, çevre kirliliğini önlemek amacıyla Türk Loydu klasında (Gemi sınıflandırma Belgelendirme) yapıldı. Urla Pier adıyla faaliyet gösteren işletme ile İskele Migros binası arasındaki sokağın sahile birleştiği yerde konuşlanan yüzer iskele, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın izninden sonra hizmet vermeye başlayacak.

        HIZ KAPASİTESİNE SAHİP

        İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin deniz ulaşımının geliştirilmesi amacıyla Yalova’da ürettirdiği son teknoloji ve çevreci özelliklerle donatılmış 15 adet gemiden 13’ü seferine başladı. Katamaran gövde tipindeki ve çelikten daha sağlam, alüminyumdan daha hafif, daha uzun ömürlü, işletme maliyetleri düşük karbon monoksit malzemesinden üretilen gemilerin son ikisi diğerlerine göre daha hız kapasitesine sahip olacak.

        Bu yazıyı kaleme alırken, gözümün önünde tarihimiz canlandı, Piri Reis, Turgut Reis, Barbaros Hayrettin...

        Geçmişimizin büyük denizcileri, bu günlerde yaşamış olsalardı, neler yaparlardı acaba? Ya da bu günkü Türkiye’nin denizcilik konusundaki ilerlemesini izleyebilselerdi, nasıl onurlanırlardı kim bilir.

        Hepsi nur içinde yatsın!

        Tam bir hizmet anlayışıyla Urlalılar’a bu hizmeti getirmek için uğraş veren İzmir Büyükşehir Belediyesi tüm çalışanlarına ve Başkanımız Aziz Kocaoğlu’na çok teşekkür ediyorum, kutluyorum.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar