Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

Karamsarlığın dip yaptığı ortamda Karşıyaka uzunca bir aradan sonra ilk kez kazanarak lige başladı. Demek ki Karşıyaka’nın ölüsü bile yetiyor. Ölüsü derken sakın ha alınganlık yaratmayayım. Gençler her zaman başımızın tacı... KSK imkansızlıklar nedeniyle bugüne kadar cesaret edemediği bir işi yaptı. Gençlerinin önünü açarak onlara şans tanıdı. Ve gençler ilk sınavlarından başarıyla geçtiler. Takım içinde birlikteliği çok net gözlemledik. Ciddi bir artı. Futbola elde var birle başlamak gibi bir şey. Soner Tolungüç’ün insani tarafı fazla, diyalogları iyi, işine ruhunu da katabiliyor. Gençleri motive etmek kolaydır. Hocalarına inanır ve severlerse canlarını dahi verebilirler. KSK gençleriyle birlikte geçen seneki eski tüfekleri de topladı. Onların Karşıyaka kulübüne parayla pulla tarif edilmeyecek borçları var. Mademki bu kulüp tekrar şans verdi, ekmek parası sundu o zaman onlarda aidiyet duygusu içerisinde özel bir davanın askeri olacaklar.

Soner hocaya bu galibiyetten sonra zor bir görev düşüyor. Dönen tecrübeli isimleri nasıl monte edecek? Kana nasıl karıştıracak? Burada dozaj çok önemli. Gençlerin ona olan güvenini zedelememesi gerekiyor. Yanlış bir uygulama, ritmi ve hırsı düşürebilir. Benim gibi düşünenlerin önceliği altyapıdan oluşmuş bir mozaiktir, geçmiş senelerin cesaretsizliğini ortaya çıkartmaktır. Galibiyetten sonraki görüntüler mesaj niteliğindeydi. Takım olma yolundaki bir KSK’nin işaretiydi. Umutla başlamak. Umut etmek gerçekten güzel bir duyguymuş.

Göztepe’de Okan Buruk’un, “Bu benim takımım” söylemine karşı yorumunuz ne olur?

Ligin güvenli ve moralli takımlarından biri de Göztepe... Son dakika golleriyle gelen üç puan Göz-Göz’de duygusal bir patlama yarattı. Çünkü taraftar için olağan dışı bir galibiyetti.Teknik direktör Okan Buruk takımından ve çalışma koşullarından çok memnun olduğunu dile getiriyor. Doğrudur... Süper Lig’de bile kendi istediği takımı kuramamış. Burada Göztepe başkanının güveni ve mesleğe olan saygısı ortaya çıkıyor. Takımını emanet ettiği kişiye inanıyor ve onun takımını yaratıyor. Okan hoca için mükemmel ancak zor da bir durum. Sayın Sepil olabilecek başarısızlığı ipoteklemiş oluyor. Top artık Okan hocada... Kendi kurduğu takımın ağırlığını kantarda göreceğiz. Ancak deneyimi ve hırsıyla başarılı olacağına ben de inananlardanım.

Akhisar’da teknik direktör Cihat Arslan’ın ayrılışı tam bir şoktu. Size göre sebebi nedir?

Umulmadık bir gelişme yaşandı. Etle tırnak birbirinden ayrıldı. Hem de böylesi bir başarının olduğu bir ortamda. Sebebini hepimiz merak ettik. Kulübün açıklaması doyurucu değildi. Süper bir noktaya gelmiş takımda anlaşmazlık en son sebep olsa gerek... Cihat hoca kendi jenerasyonunun en iyisi. Gençlikte, insan gemileri bir anda yakıveriyor. Eğer kendisinin verdiği bir kararsa, yanlış. Akhisar her yönüyle ideal bir kulüp. İnisiyatifi dışında ise dilerim Akhisar, Cihat hocayı aramaz...

Dün Tolunay KafKas’la anlaştıklarını öğrendik. İnanıyorum ki en doğru isimdir. Yönetimin en başarılı olduğu şey de bu seçimler.

Altay’da başkan Özgür Ekmekçiolğu’nun gelişi rota değiştirdi. Nasıl devam eder bu gidiş?

Uzun zamandır yazamamıştım. Haksızlık ettiğimi de düşünmedim değil. Ancak o kadar iddiasız ve renksizdi ki inanın yazılacak bir şey bulamıyordum. Genç başkan Özgür Ekmekçioğlu’nun dümene geçmesiyle Altay’da bir hareketlilik başladı. Gençlik heyecanı ve ruhu, yaptığı işlere de, takıma da yansıdı. Ciddi sayıda transfer yapıldı. Altay ilk maçını rekor seyirciyle oynadı ve kazandı. Futbolda böylesi bir oyun iddialıysan herkes yanında. Kimse havanda su dövmek istemiyor. Renksizlik futbolun doğasıyla uyuşmuyor. Belli ki Altay’ı bu sene yakından takip edeceğiz. Görünen köy kılavuz istemez. Köşemde yerini ayırdım bile....

Bucaspor transfer yasağını kaldırıp, hedef değiştirdi. Yenilgi rotada değişiklik yapar mı?

Son anda yapılan ataklar başlangıç olarak istenilen sonucu getirmedi. Bucaspor geç kalmanını bedelini ilk hafta kaybederek ödemiş oldu. Umudu kıran bir kayıp değil. Ekonomik sebeplerden dolayı bir gecikme yaşadı. Buna rağmen kulübün önü açılarak sıkı transferler yapıldı. Pozitif gelişmelerin hepsi ilerleyen süreç içerisinde mutlaka yansıyacaktır. Lig uzun bir maraton herkes kaybedecektir. Biz gelecek maçlara bakalım.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar