Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        GÖZTEPE

        Ligde sıkıntılı haftalar geçirdikten sonra Bursaspor’u yenip, rahatladılar. Yeni bir rota zamanı değil mi?

        3 maçlık arızadan sonra Göztepe tekrardan kazanıp, tarftarını yeniden heyecanlandırdı. Kötü gidişe gösterilen refleks sevindirici... Takımlar uzun süre kaybedince kazanmayı unutabiliyorlar, becerileri körelebiliyor. Neyse ki eksik olmalarına rağmen sarı-kırmızılılarda bu yaşanmadı. Denenen oyuncular görevlerini yerine getirdi. Göztepe taraftarı her zaman ki gibi sonuçta yine etkendi. 10.000 kişiyi aşan taraftar ordusu Göztepe’nin enerjisi, sinerjisi oldu... Sarı kırmızılılar geleceği düşünürken bir yandan da iddiasını canlı tutuyor. İlk beş, bir nefeslik mesafede. Göztepe bunu becerebilecek güçte.

        AKHİSARSPOR

        Sezonun sonuna doğru gerileme başladı. Bu düşüş sürer mi, ya da çıkış haftalarına mı girdiler?

        Son 5 maçtan aldığı sadece 1 puanla bütün kredisini tüketti. Ligin keyfini süreceğine kendisini gereksiz stresin içerisine soktu.

        Finale doğru yaşanan düşüşler tehlikelidir. Seni bir anda aşağıya çeker. Stres ve korku üretir. Futbol için de bunlar iyi değildir. Akigolar bir şekilde okun yönünü değiştirmeli. Beşiktaş karşısında değişik Akhisar izledik. Orta sahası savunmaya yeterli desteği veremediği için Beşiktaş kolay goller buldu. Skor artınca direnç kırıldı, ivme düştü...

        Buna rağmen yine de gol olabilecek pozisyonlar üretti. Bir tanesini atabilseydi moral bulup sil baştan yapabilirdi. Kupa maçının sonucunun fayda mı yoksa zarar mı getireceğini ayrıca merak ediyorum...

        KARŞIYAKA

        Yılların ağır yükünü taşıyan Karşıyaka lige erken veda etti, 3. Lig’e düştü. Bundan sonra neler yapılmalı?

        Türkiye’nin en köklü kulüplerinden biri olan 106 yıllık çınarın düşüşü taraflı tarafsız herkesin canını acıttı. Bugün Türkiye’de “Kaf Sin Kaf” sloganını bilmeyen hiçbir futbolsever yoktur. Gerçekten tarif edilemeyecek kadar üzgünüz.

        Bu kulüp yıllardır balık tutmasını öğrenemediği için düşmüştür. Ve hiç kimse de öğretmek için çaba sarf etmemiştir. Günlük beklenti, sorun ve işlerden dolayı...

        Bu kulüpte yıllardır her kesim ve ağızdan alt yapı gerçeği dile getirilmiş, kurtuluşun buradan olacağı söylenmiş ancak alt yapısına 1 gram yatırım yapmayarak eski tas eski hamam düzenini devam ettirmiştir. Tüm yönetimler borcu büyütmenin intihar olacağını söylemiş, ne yazık ki her gelen de üstüne koyarak gitmiştir. Tabi ki söylenecek daha çok şey olabilir. Zaten yanlışlıklar toplamı bu kadar büyük olmasa buralara düşer miydik...

        Esasında realite ve bu bağlamda yapılması gerekenler çok net olmasına rağmen geçici körlükler, miyopluk KSK’nin sonunun belirleyicisi olmuştur.

        Şimdilerde herkes bir şeyler söyleyerek üzüntüsünü dile getiriyor. İçlerinden en güzelini seçtim; “Ey 106 yıllık ulu çınar! Birkaç dalın kırıldı diye yıkıldın sanmasınlar. Bilsinler ki eskisinden daha güzel gelecek o baharlar...”

        Başkan Turgay Büyükkarcı’ya yeniden doğuşun startını vermek adına büyük bir sorumluluk düşüyor.

        ALTAY

        Moral kazanarak yeniden şampiyonluk savaşının içine katıldılar. İzmir ekibinin şansını yorumlar mısınız?

        Altay’da hemen kana karışan değişim işe yaradı. Siyah-beyazlılar zor deplasmandan 3 puanla dönerek sevenlerini lig bir üst lig hesabının içerisine soktu. Altay’ın geriden geliyor olması tabi ki de dezavantaj. Ancak üstte olanların da yaşayacağı stres var. Sürekli enselerinde birinin olduğunu hissetmek zor bir ruh hali. Altay’ın önünde 2 rakibi olmasına rağmen şampiyonluk şansı var. Tabi ki 3’te 3 yapmak koşulu ile... Bu kaçınılmaz.

        Altay’ın kazanmasıyla bu hafta mesafelerin daha da kısalacağını düşünüyorum.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar