Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sanata gösterilen ilgi beraberinde İstanbul’un sanat haritası da doğal olarak genleşiyor. Özellikle son yıllarda birbiri ardına açılan sanat mekânlarındaki onlarca sergiyi takip edebilmek için önceden araştırma yapmak, sonrasında da bu yorucu şehirde doğru bir güzergâhta ilerlemek gerekebiliyor. “Artwalk İstanbul” ise tüm bu ön çalışmayı sanatseverler için yaparak uzman kişiler eşliğinde sanat yürüyüşleri düzenliyor.

        ARTWALK İSTANBUL

        Kültür sanat oluşumu Grizine’nin bir projesi olarak geçtiğimiz kasım ayında faaliyete geçen Artwalk İstanbul, sanatseverlere doyurucu bir sergi deneyimi yaşatmayı vaat ediyor. Sergi ziyaretlerinde, sadece yapıtları görmekle sınırlı kalmak yerine kimi zaman sanatçıyla, küratörle ya da galeri yöneticisiyle bire bir iletişime geçme imkânı yaratılıyor. Artwalk İstanbul ekibi, sanat turlarını galerilerin yoğunlaştığı dört farklı bölgede gerçekleştiriyorlar. Tophane-Karaköy, Galatasaray-Galata, Nişantaşı ve Akaretler’de düzenlenen bu yürüyüşler, her cumartesi 13.00 ile 16.00 arasında yapılıyor. Buluşma noktaları ise Akaretler meydanı, Milli Reasürans Pasajı ve Galatasaray Lisesi.

        SANAT GEZİSİ

        Galeriler arasında hiçbir ayrım yapmadan haritalarında hepsine yer verdiklerini söyleyen proje direktörü Saliha Yavuz, galeri sayısının yoğun olduğu yerlerde belirtilen süre zarfında turu tamamlayabilmek adına, içeriklerine uygun olarak önceden sergi seçkisini yaptıklarını belirtiyor. En az beş, en çok on kişilik küçük gruplar halinde yapılan bu gezilere katılan sanatseverler, kahve molası vererek ilerledikleri rotada yaklaşık on farklı sergiyi izleme imkânı buluyorlar. Artwalk İstanbul’un gelecek hedefleri arasında ise “Designwalk İstanbul” ve “Studiowalk İstanbul” başlıklı iki ayrı projeyle tasarım atölyeleri / dükkânları ve sanatçı atölyelerini de kapsayan daha geniş bir yelpaze sunabilmek var. Eğer İstanbul’da sanatla şekillenen böyle bir programa dahil olmak isterseniz, tek yapmanız gereken şey hangi bölgeyi ziyaret edeceğinizi seçerek 75 TL’lik katılım bedelini ödemek ve hello@artwalkistanbul.com’a mail atmak. Bu organizasyona ait daha detaylı bilgi edinebilmek için web sitelerini ya da Twitter ve Facebook hesaplarını da takip edebilirsiniz.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar