Takipde Kalın!
Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
Gündem Ekonomi Dünya Spor Magazin Kadın Sağlık Yazılar Teknoloji Gastro Video Keşfet

BERND Schuster, Konyaspor'a İnönü'de puan kaptırdıkları maç sonrası tipik bir hedef şaşırtma ya da;devreye sokma uygulaması olarakTürkiye'de 60'lı yılların futbolunun oynandığını iddia etti. Alman teknik adamın anlatmaya çalıştığı çok adamla savunmayı ; alan 'Catenaccio' taktiğiydi. Dünkü ı açıdan ilginçti. Glasgow Rangers Teknik Direktörü Walter Smith'in Bursa'ya gelişi hoş bir rastlantı oldu. Smith, catenaccio sistemini sonuna kadar hatırlatan taktikleri nedeniyle 'Watenaccio' taktiğinin yaratıcısı olarak değerlendirilir.

Hakikaten Walter Smith'in Glasgow Rangers'ı Avrupa'da her zaman, o eski çirkin Ada futbolunun ayakta kalan son temsilcisi gibi oynar. Deplasmandaki maçta da buna değinmiştik. O maçta ev sahibi olmanın avantajıyla rüzgârı da arkalarına alarak hatayı arayıp bulmuşlardı. Dün de yine az ama öz pozisyon yakalamanın derdindeydiler. Bursa'nın iyi başladığı maçta, beşli bir savunma hattının önündeki dörtlü orta saha bloğunu mümkün olduğunca geride kurarak 60'lardan bir demet sunma konusunda kararlıydılar.

Timsah ise birçok as oyuncusunun yedek kulübesinde olmasına karşın yine de Rangers'a diş geçirebileceğinin farkındaydı. İşin ilginci bu kez Sercan Yıldırım da ne yaptığını bilen bir görüntü çiziyordu. Onun adam eksiltme konusundaki başarısı Bursa'nın bu insan yumağını aşabilmesi adına bir umut taşımamızı sağlıyordu. Biz bu anı beklerken hiç olmayacak bir şey oldu, rakip, kadrajın içinde 4 savunmacının olduğu bir pozisyonda sadece iki kişiyle bu ortaladı, bu vurdu şeklinde golü buldu.

Kenny Miller'ın o nefis vuruşuna da değinmek gerek. Ertuğrul Sağlam bir sonraki Avrupa macerasında başarılı olabilme adına mutlaka -Sergen Yalçın jargonu olacağı için kusura kalmayın ama- 'iş bitiren' golcülere ihtiyacı olacağını anlamıştır umarım.

Gerçi biz bu gerçeği bir kez daha görmüşken Sercan'ın maçın sonraki bölümünde de ortaya koyduğu performansın hakkını verelim. Rangers gol sonrası hiç istifini bozmadı. 'Atabiliyorsan at' dedi. Hani masmavi bir deniz misali, masmavi bir insan denizi söz konusuydu. Ah Schuster nerdesin. Gel de vur şunların suratına hatalarını. Ama yaşasın pragmatizm! Sonuç alacaklarından emindiler.

Ama öyle olmadı. Ertuğrul Sağlam maça iki tane sadece savunma yönü olan orta saha oyuncusuyla çıkma hatasından devrede dönünce, ikinci yarı Insua ve Batalla'nın çabasıyla rakip üzerindeki baskı her geçen dakika arttı. "Gol geliyorum" demeye başladı Bursa'nın ısrarı sonrası. Ve geldi de...

Sercan kötü vurdu ama kale 'o kadar' karşısındaydı ki kaçıramadı! Keşke 7 dakika sonra da 'o kadar' şanslı olsaydı. Müthiş hareketlerle içeri girdi ama yine yapacağını yaptı. Ama attığı golle takımının hanesine yazdırdığı bir puanın Bursa'nın lig yarışına moral olarak döneceği için camia açısından çok işe yarayacağını söyleyeyim.

Şurada Paylaş!
Yazı Boyutua
Yazı Boyutua
Diğer Yazılar