Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tamam, endüstriyel futbol... Karlar altındaki bir sahaya rağmen maçı oynatmak zorunda hissediyoruz kendimizi. Ne söylesek boş. Peki, en azından topu görülebilir kılamaz mıyız?

        Yıllardır ligimizdeki maçlar Nike'ın ürettiği toplarla oynanıyor. Ve karlı havalarda hep aynı konuyu konuşuyoruz. Firma ısrarlı... Karlı havada en iyi gözüken renk sarıymış. Tamam olabilir. Ama bu durum sahada mücadele eden oyuncular için geçerli. Peki ya ekranları başındakiler ne olacak? Onların topu seçebilmesi o kadar zor ki! Kırmızı top seçilse televizyon başındakiler için tüm sorunlar bir anda çözülmüş olacak. Futbolcular "Bize ne ya. Top sarı olmazsa oynamayız" diyecek değiller herhalde.

        Hakeme de tebriklerimizi sunalım. Bursaspor'un bembeyaz bir zemin üzerinde beyaz ağırlıklı bir formayla mücadele etmesine izin vermesi inanılır gibi değildi. Maçın başında, 'Herhalde deneysel bir mücadele izleyeceğiz. Tribünde İsviçreli bilim adamları var. Topun ve takımlardan birinin gözükmediği bir maçta neler yaşanabileceğine dair fikir sahibi olmak istiyorlar' diye düşündük. Bursa'ya "Turuncu formayı giyin" demediklerine göre!

        Bu tablo içinde maçtan bahsetmek pek kolay değil. Hata olmadan gol olması kolay gözükmüyordu ve Kasımpaşa, Ömer'in ıskası sonucu henüz 14. dakikada golü bularak büyük avantaj yakaladı. Sonrasındaki bölümde ise Bursa'nın müthiş eforunu izledik. Yoğun yağışın devam etmesine, iyi pas yapmanın olanaksız olmasına rağmen rakip sahada bir baskı kurmayı başardılar ve yenik duruma düştükten 8 dakika sonra eşitliği yakaladılar. Ama ilk yarım saat sonrası, yoğun kar yağışının kesilmesine rağmen Bursa'nın Kasımpaşa karşısında net fırsatlar yakaladığını göremedik. Saha koşullarına uygun bir şekilde' pozisyonsuz oynamaya başladılar. Kasımpaşa'nın bir 'güzellik' yapması da an meselesiydi!

        Ertuğrul Sağlam gol için umutlarını son 20 dakikada santrfora çektiği Ömer Erdoğan'a bağladı. Kaptanının hava toplamdaki üstünlüğünden yararlanmak istiyordu Sağlam. Ve iki senedir duran toplarda rakip savunmalar için kâbusa dönüşen Ömer, bitime 2 dakika kala yapılan ortada kendisine kanal ize olduğu için endişeli biran yaşayan Kasımpaşa kalecisi Tolga'nın bir anlık gafletiyle galibiyeti getirmiş oldu.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar