Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        BEŞIKTAŞ Avrupa serüvenine başladığı gibi yine bir Premier Ligi ekibinin karşısında son yıllarda eşine az rastlanır bir mücadele ve son derece iyi seçilmiş bir stratejiyle oynadı. Burada teknik direktör Slaven Bilic’e bir parantez açmak gerekiyor; tüm Avrupa maçlarında hep doğru stratejilerle takımını yönetti. Ancak İngiliz devi Liverpool karşısında sadece doğru strateji yeterli olamazdı. Çok koşmalı, çok eforlu oynanmalıydı. Öyle de oldu.

        İlk yarıda çok dengeli bir oyun seyrettik. Ancak ikinci yarıda tam anlamıyla Beşiktaş üstünlüğü vardı. Bu yarıda ilk devre aksayan Sosa’nın yerine Tolgay Arslan’ın katılımayla orta sahada hem sayısal üstünlük hem de güçlü bir oyun üstünlüğü izledik. Tolgay’ın süper golü karşılaşmayı uzatmaya taşıyan gol oldu. Bu golde Gökhan Töre ve Demba Ba’nın da müthiş katkılarının altını çizmeliyiz.

        Bu golden sonra da Beşiktaş üstünlüğünü karşılaşma sonuna kadar devam ettirdi ve pozisyonlar buldu. Maçın bitmesine çok kısa bir süre kala Demba Ba’nın vurduğu ve üst direkten dönen top gol olsa İstanbul trafiği yarım saat daha erken çözülebilirdi.

        Uzatmalarda da çok aklı başında oynayan bir Beşiktaş izledik. Güçlü İngiliz devine 120 dakika boyunca hiç net gol fırsatı vermeden karşılaşmayı bitiren Beşiktaş savunmasına ve mücadeleleriyle savunmaya destek olan diğer oyuncuları da ayakta alkışlamalıyız. Beşiktaş tarihsel dönemeci muhteşem bir 120 dakika ve muhteşem bir penaltı serisiyle geçti. Penaltılarda da son derece soğukkanlı, sakin ve aklı başında penaltılar attı Beşiktaşlı oyuncular. Gecenin en güzel görüntüsü ise Lovren’in kaçırdığı penaltıdan sonra orta yuvarlakta bulunan tüm Beşiktaşlı oyuncuların kaleci Cenk’e doğru koşmalarıydı. Adam gibi top oynadılar, çocuklar gibi de eğlendiler.

        SLAVEN BİLİC

        Kusursuz bir fiziksel form ve kusursuz bir strateji üreten, yaratan Saven Bilic, bu seride Brendan Rodgers’tan çok daha formda olduğunu gösterdi.

        TARAFTAR

        Evden, stada çıkarken tur şansının yüzde 40-45 olduğunu düşünüyordum. Ancak stada yaklaştıkça gördüğüm manzara çok daha umut vericiydi. Taraftarlar dün hem Beşiktaş hem Liverpool oyuncularına unutulmaz bir gece yaşattılar.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar