Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Fenerbahçe evinde zor durumdaki Akhisar’ı konuk etti. Beş gollü Gaziantep deplasmanından sonra dolu tribünler bekleyenler yine yanıldı. Sahada yanıltan bir oyun var mıydı?

        İlk beş dakika dışında yoktu. Elbette ki Fenerbahçe iç sahada oynuyorsa pek pozisyon vermez. Kolay kolay da gol yemez. Ancak daha üçüncü dakikada Mehmet’in hatalı pasında araya giren Gekas, Mert’le karşı karşıya kaldı. İki dakika sonra da şahane bir gol izledik. Gekas’ın arkasında oynayan üç solak’tan ikisi Bilal ve Güray bir dokunuş ve bir vuruşla konuk takımı öne geçirdiler. Güray alkışlanacak güzellikte bir gol attı. Sonraki 40 dakika sürpriz değildi. Akhisar kapandı, Fenerbahçe yüklendi. Devre sonuna kadar ev sahibi takım 10-12 olgun atak tamamladı. Birkaç serbest vuruş ve birkaç da korner vardı. Üretilen kale önü fırsatı az olsa da çok çok net fırsatlardı. Emenike’nin iki adımdan boş kalenin üstünden auta attığı pozisyonu tarif etmekte kelimeler kifayetsiz kalır. Buna rağmen Fenerbahçe yarım sahada oynamaya devam etti. Rakibini hiç çıkarmadan sabırla golü aradı ve 41 de Meireles’in şutuyla beraberliği buldu.

        İkinci yarı ilginç oldu. Fenerbahçe çok yüklenmesine ve gol ev sahibinden beklenmesine karşın Akhisar kazanan taraf oldu. Nasıl oldu bu?

        Fenerbahçe oyunun büyük bölümünü rakip yarı alanda hatta ceza sahasının önünde oynadı, bu doğru. Ancak kapanan Akhisar’ı açamadı. İki bek’i Caner ve Gökhan dışında silahı yokmuş gibi oynadı ev sahibi takım. Topu içeri atacak oyuncuların tamamını kullandı İsmail Kartal. Ama önce gol bölgesine gelmeli top. Gelmedi diyemeyiz. Gökhan iki kez, Sow ve Meireles birer kez net gol fırsatından yararlanamadılar. Ancak daha fazla getirmeli Fenerbahçe. Zira birinci santrforunun topu içeri atması için tek pozisyon yetmiyor. Atacak oyuncu Webo oyuna girdikten sonra da kurgusuz oynadı sarı lacivertliler. Bu arada Akhisar takımının da ikinci yarıda tam 4 net fırsatı ürettiğini de unutmayalım. Roberto Carlos’a da bir alkış. LuaLua ve Vaz Te gibi atak oyuncularını tam zamanında kullandı. Kullanmak kadar zamanlama da önemlidir. Fenerbahçe’nin riskleri artıracağı bölümü bekledi. Özellikle Emre çıktıktan sonra ev sahibi takımın atak devamlılığı sekteye uğradı. Bir de Meireles kurala takılıp Webo için çıkartılınca Akhisar için arada bir çıkma şansı doğdu. İyi değerlendirdi konuk takım. LuaLua’nın hazır hale getirdiği pozisyonu Vaz Te geri çevirmedi ve maçı takımına getirdi. Özetlersek Fenerbahçe için iki beki ve Emre hala en kilit oyuncular. Diego ilk 11 başlıyor, olmuyor. Hamlede kullanılıyor, yine olmuyor. Başka da problem çözme becerisi olan oyuncu çıkmıyor. Çalım da lazım. Özellikle iç sahada. Alper Potuk bu anlamda çok arandı diyebiliriz.

        AKHİSAR FAZLASINI YAPABİLİR

        Carlos’un atak düşüncesi Akhisar’ın kapanma alışkanlığıyla birleşince ortaya kuvvetli ve olgun bir deplasman oyunu çıktı. Bu oyuna devam ederlerse deplasmanlarda hesapladıklarından fazlasını alabilirler.

        KAPANANLARI AÇAMIYOR

        Fenerbahçe’nin oyun üstünlüğü almak için de atak devamlılığı için de kurgusu var ve başarıyla uygulanıyor. Ancak kapalı savunmaları açmak için de kurgu gerekir.

        Yazı Boyutu

        Diğer Yazılar